Μετάβαση στο περιεχόμενο
Γεύσεις
TAGS:   Γεύσεις  •  ΓΛΥΚΑ  •  ΚΟΥΖΙΝΑ  •  ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχταριστή σπιτική κομπόστα βερίκοκο (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε 6 μήνες πριν

Εύκολα και ανέξοδα, δεν συγκρίνεται η γεύση και το άρωμά της

Αν ξέρατε πόσο απλό είναι να φτιάξετε τις δικές σας κομπόστες φρούτων για να τις απολαμβάνετε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, τότε αμέσως θα σπεύσετε να κάνετε, ακόμη και αν δεν πιάνουν τα χέρια σας. Δεν χρειάζεται ούτε κόπο, ούτε χρήμα, ούτε ιδιαίτερες γνώσεις από κουζίνα!

Αν είστε τόσο τυχεροί που έχετε δικά σας βερίκοκα (καϊσια) καλώς, και αν δεν είναι ραντισμένα ακόμη καλύτερα. Αν πάλι όχι, η λαϊκή αγορά και τα μανάβικα είναι γεμάτα τέτοια εποχή. Προμηθευτείτε λοιπόν τα βερικοκάκια σας, τα οποία να είναι μεν ώριμα, όχι όμως πολύ μαλακά και δείτε παρακάτω πόσο εύκολα μπορείτε να κάνετε κομπόστα.

ΥΛΙΚΑ
Βερίκοκα
Ζάχαρη
Νερό
Βάζα
Ξινό (προαιρετικά)

Extra Info: Ανάλογα με την ποσότητα νερού που θα χρησιμοποιήσετε, ιδανικά θα χρειαστείτε τη μισή ζάχαρη. Στα υλικά δεν αναγράφουμε ποσότητες καθώς ποικίλουν από τα πόσα βερίκοκα, ή τα πόσα βάζα έχετε ή θέλετε να κάνετε.
Οσον αφορά το ξινό, αν θέλετε χρησιμοποιείτε καθώς έχει το ρόλο του συντηρητικού και σφίγγει τη σάρκα των βερίκοκων, ωστόσο θέλει προσοχή στη χρήση του (ελάχιστη ποσότητα) και βγάζει λίγο ξινούτσικη την κομπόστα μας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και τα χωρίζουμε στη μέση αφαιρώντας το κουκούτσι.

2. Στη συνέχεια, σε αποστειρωμένα βάζα, τοποθετούμε τα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μην ξεχάσετε να αφήσετε ένα κενό 2-3 εκατοστών από το στόμιο του βάζου.

3. Τώρα με τον πιο εύκολο τρόπο θα φτιάξουμε το σιρόπι. Παίρνουμε την ποσότητα του νερού που χρειαζόμαστε, ανάλογα με τα βάζα μας (καλό είναι να μετρήσουμε όταν είναι μέσα τα βερίκοκα μας ώστε αντιστοίχως να ξέρουμε πόση ζάχαρη θα χρησιμοποιήσουμε), ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Extra Info: Όπως αναφέραμε, χρησιμοποιούμε μισή ποσότητα ζάχαρης από το νερό. Δηλαδή για 500ml νερό, 250 γρ. ζάχαρη. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγη παραπάνω σε περίπτωση είστε γλυκατζήδες!

4. Προσθέτουμε το σιρόπι μας στα βάζα, μέχρι να καλύψουμε τα βερίκοκα και στη συνέχεια σφραγίζουμε με τα καπάκια.

5. Τοποθετούμε τα βάζα μας σε κατσαρόλα (προηγουμένως έχουμε καλύψει τον πάτο της με μία πετσετούλα) και προσθέτουμε νερό, που να μην καλύπτει τα βάζα (ένα δάχτυλο κάτω από το καπάκι). Ιδανικά, τα βάζα μας πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος.

6. Από τη στιγμή που θα πάρει μία βράση το νερό μας, αφήνουμε τα βάζα μας γι’ ακόμη μισή ώρα. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε τα βάζα στο νερό μέχρι να κρυώσουν.

7. Η κομπόστα μας είναι έτοιμη. Για να καταλάβετε αν έγινε καλή κομποστοποίηση, πρέπει τα βερίκοκα να έχουν ανέβει πάνω και κάτω να έχει σιρόπι.

Τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι, όταν όμως τα ανοίξουμε πρέπει να τα βάλουμε στο ψυγείο.

Πως μπορείτε να τα απολαύσετε

Αγαπημένη μου επιλογή το καλοκαίρι είναι να τα βάζω στο ψυγείο και να τα απολαμβάνω κρύα, σαν γλυκό του κουταλιού. Οπως επίσης να τα τρώω με γιαούρτι ή παγωτό βανίλια. Υπάρχουν τόσες επιλογές, σε γλυκά, τάρτες, κέικ και άλλα, ενώ αποτελούν και ένα ιδανικό δωράκι σε αγαπημένα πρόσωπα. Ακόμη το σκέφτεστε;

Καλή σας επιτυχία!

Το άρθρο Λαχταριστή σπιτική κομπόστα βερίκοκο (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο Life Events.

γραψτε το σχολιο σας

σχετικα αρθρα

Μικροί σεφ μαθαίνουν την ποντιακή κουζίνα στην Πολίχνη

Μια πρωτοβουλία της Ενωσης Ποντίων Πολίχνης Μικροί σεφ ποντιακής κουζίνας εν δράσει! Ωτία, πιροσκί, πισία και βαρένικα με τυρί πλάθουν και μαγειρεύουν αγόρια και... 2 εβδομάδες πριν

Κουνουπίδι: Πώς το βράζουμε χωρίς να μυρίζει

Έξυπνα TIPS! Κάθε φορά που θέλετε να βράσετε κουνουπίδι, διστάζετε γιατί σκέφτεστε την άσχημη μυρωδιά που θα έχει μετά η κουζίνα σας; Διαβάστε μερικά έξυπνα TIPS,... 3 εβδομάδες πριν

Ζυμαρικά: Κρύο ή ζεστό νερό όταν τα μαγειρεύουμε;

Δείτε την απάντηση… Πρόσφατα, μια δημοσίευση στο Twitter προκάλεσε συζήτηση σε σχέση με τον τρόπο βρασμού των ζυμαρικών. Ένας άντρας έγραψε στον λογαρισμό του... 3 εβδομάδες πριν

Πώς θα καθαρίσετε το ταψί σας από τα λίπη

Χρήσιμες συμβουλές για να ξεμπερδεύετε γρήγορα! Ειδική αποστολή: Πλύσιμο ταψιού. Βάλατε λαδόκολλα ή αλουνινόχαρτο. Αλείψατε με βούτυρο ή κάποια άλλη λιπαρή ουσία.... 1 μήνα πριν

Λαχταριστά σοκολατένια τσουρέκια, στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ενας pastry chef μας δείχνει πως μπορούμε να κάνουμε τα καλύτερα τσουρέκια και μας αποκαλύπτει μικρά… μυστικά Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μοσχοβολιστά... 1 μήνα πριν

Δείτε ακόμα

Λαχταριστά σοκολατένια τσουρέκια, στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Γεύσεις Ενας pastry chef μας δείχνει πως μπορούμε να κάνουμε τα καλύτερα τσουρέκια και μας αποκαλύπτει μικρά… μυστικά Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μοσχοβολιστά... 1 μήνα πριν

Χριστόψωμο: Συνταγή για την κουλούρα του Χριστού

Γεύσεις Παραδοσιακό ψωμί για τις ημέρες των Χριστουγέννων Το Χριστόψωμο είναι από τις παραδοσιακές συνταγές των Χριστουγέννων στη χώρα μας. Πρόκειται για ψωμί ή κουλούρα που... 1 μήνα πριν

Βαρβάρα: Το παραδοσιακό θρακιώτικο γλυκό

Γεύσεις Οι νοικοκυρές το φτιάχνουν για την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας στις 4 Δεκεμβρίου Η Βαρβάρα Θράκης, είναι ένα γλυκό που έχει θρησκευτικές ρίζες, παρασκευάζεται την... 1 μήνα πριν

Ο απλός τρόπος για να ξεφλουδίσετε εύκολα και γρήγορα ψητές πιπεριές (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΠΙΠΕΡΙΕΣ Μία συνταγή για να τις απολαμβάνετε σαν μεζεδάκι Σας αρέσουν οι ψητές πιπεριές, τύπου φλωρίνης στην προκειμένη περίπτωση, βαριέστε όμως να τις ψήσετε και κυρίως να... 4 μήνες πριν

Απίθανη σπιτική μαρμελάδα από κορόμηλα του βουνού (ΦΩΤΟ)

ΠΑΡΑΔΟΣΗ Μία καλοκαιρινή απόλαυση Η συγκεκριμένη συνταγή είναι λίγο πολύ γνωστή, το πιο ενδιαφέρον βέβαια είναι πως τα πολύχρωμα κορόμηλα μπορείτε να τα βρείτε στην φύση.... 6 μήνες πριν

Συκαλάκι: Αγαπημένο γλυκό του κουταλιού (ΦΩΤΟ)

ΓΛΥΚΑ Γεύσεις που θυμίζουν γιαγιά και παράδοση Να χαμε τώρα ένα συκαλάκι!!! Πόσες φορές το είπατε αυτό; Εγώ άπειρες… Οσο για αγαπημένο συνδυασμό, προτιμώ αρκετές... 8 μήνες πριν

Πεντανόστιμη μαγειρίτσα φρικασέ στο τραπέζι σας (ΦΩΤΟ)

ΑΝΑΣΤΑΣΗ Σπιτική παράδοση μαγειρεμένη με αγάπη Μετά το βάψιμο των κόκκινων αυγών και τα τσουρέκια, φτάνουμε στο Μ. Σάββατο και την προετοιμασία της παραδοσιακής μαγειρίτσας.... 9 μήνες πριν

Σρι Λάνκα: 310 τα θύματα των επιθέσεων

ΔΙΕΘΝΗ 40 συλλήψεις υπόπτων Στους 310 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα το πρωί της Κυριακής του... 9 μήνες πριν

Λαζαράκια: Συνταγή για το Σάββατο του Λαζάρου

ΓΛΥΚΟ Πως να τα φτιάξετε Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωνουν ανήμερα το πρωί του Σαββάτου ειδικά κουλουράκια, τα οποία τα ονομάζουν «Λαζαράκια», «Λαζάρηδες» ή... 9 μήνες πριν

Αγιορείτικη συνταγή για τσουρέκια

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι Η συνταγή για αγιορείτικα τσουρέκια θα σας ανταμείψει σίγουρα για τον κόπο σας. Τα τσουρέκια είναι ο εξελιγμένος τύπος του πασχαλινού... 9 μήνες πριν

Σπιτικό υγιεινό, νόστιμο και θρεπτικό παστελάκι (ΦΩΤΟ)

ΓΛΥΚΑ Κάνουμε εύκολα το λατρεμένο σνακ με δύο βασικά υλικά Παστελάκι αγαπημένο… Δεν είναι τυχαίο πως το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι ενώ αποτελεί κομμάτι της... 9 μήνες πριν

Μπακαλιάρος σκορδαλιά από το Αγιο Ορος

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ Συνταγή για την 25η Μαρτίου Τη Δευτέρα είναι η 25η Μαρτίου και παραδοσιακά το πιάτο που υπάρχει στα σπίτια είναι μπακαλιάρος σκορδαλιά, που πολλοί λατρεύουν. Από το... 10 μήνες πριν

Τρουφάκια… όνειρο, με ταχίνι, μέλι και λικέρ κανέλας (ΦΩΤΟ)

ΓΛΥΚΑ Λαχταριστές μπουκιές σοκολάτας, έτοιμες σε 10 λεπτά Αν θέλετε να βγείτε από τη δύσκολη θέση, σε περίπτωση που «καίγεστε» για κάτι γλυκό ή έχετε απρόσμενους... 1 χρόνο πριν
Επιστροφή στην κορυφή