Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
TAGS:   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  •  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  •  ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Εκδηλώσεις και δράσεις στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Δημοσιεύθηκε 4 μήνες πριν

Για το μήνα Μάιο

Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Μάιο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ξεναγήσεις
Πέμπτη 9, 16, 23, 30 Μαΐου 2019 | Πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος» | 12.00
Δωρεάν ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση «Από τα Μακεδονικά στα Θεσσαλικά Τέμπη: από τη Ρεντίνα στη Βελίκα». Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους επιμελητές της έκθεσης και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Είσοδος ελεύθερη.

Διαλέξεις
Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 | Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» | 19:00 – 20:00
Διάλεξη της κ. Κάτιας Κιλεσοπούλου, Δρος Ιστορίας της Τέχνης, με τίτλο «Η θεατρική ζωή στη Θεσσαλονίκη κατά την πρώτη 50ετία μετά την απελευθέρωση».
Διοργάνωση: Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. «Φιλόλογος» με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Είσοδος ελεύθερη. ​
Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» | 19:00 – 22:00
Εκδήλωση για τον ποιητή Μάρκο Μέσκο με ομιλητές τις κ.κ. Ιω. Ναούμ και Β. Αποστολίδου και τους κ.κ. Κ. Δεσποινιάδη, Π. Πίστα και Β. Πάππα.
Διοργάνωση: Δήμος Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Είσοδος ελεύθερη.
Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 | Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» | 19:00 – 21:00
Ομιλία της κ. Ε. Σαραντινού με τίτλο «Ο χρόνος και το συναίσθημα είναι συνεργάτες!».
Διοργάνωση: Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού
Είσοδος ελεύθερη.

Συνέδρια – Ημερίδες
Τετάρτη 8 Μαΐου έως Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» | 10:00 – 21:00
14th Conference «Digital Approaches to Cartographic Heritage (ICA DACH)» της Commission on Cartographic Heritage into the Digital της International Cartographic Association.
Διοργάνωση: Εργαστήριο Χαρτογραφίας και Γεωγραφικής Ανάλυσης Α.Π.Θ. με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Είσοδος ελεύθερη.
Πέμπτη 23 Μαΐου έως Κυριακή 26 Μαΐου 2019 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» | 13:00 – 21:00 (23/5), 09:00 – 18:00 (24-25/5), 09:00 – 12:00 (26/5)
13ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία με τίτλο «Intended Ambiguity». Το θέμα του Συνεδρίου σχετίζεται με την έννοια της αμφισημίας, της ταυτόχρονης δηλαδή συνδήλωσης δύο ή περισσότερων σημασιών, που αποτελεί καίριο χαρακτηριστικό της σύγχρονης τέχνης και λογοτεχνίας. Στο συνέδριο αυτό θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως οι καθηγητές: Jacqueline Fabre-Serris, Therese Fuhrer, John Hamilton, Stephen Harrison, Joachim Knape, Jenny Strauss Clay, Richard F. Thomas, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, Martin Vöhler, κ.ά. παγκοσμίως γνωστοί για το έργο τους στην Κλασική Φιλολογία και τη Συγκριτική Γραμματολογία. Θα απευθύνουν χαιρετισμό o κ. Walter Stechel, Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, ο ακαδημαϊκός καθηγητής κ. Αντώνιος Ρεγκάκος και ο καθηγητής κ. Franco Montanari, γενικοί εκδότες της σειράς Trends in Classics, καθώς και η καθηγήτρια κα Therese Fuhrer.
Διοργάνωση: Τμήμα Φιλολογίας Α.Π.Θ. και Τμήμα Κλασικών Σπουδών Ludwigs-Maximilians-Universität Μονάχου με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Είσοδος ελεύθερη.
Οι εργασίες του συνεδρίου είναι ανοικτές για το κοινό, το οποίο για να συμμετάσχει θα πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής στον ιστότοπο: https://www.lit.auth.gr/13th_trends. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης του συνεδρίου σε όσους υποβάλουν σχετικό αίτημα στη γραμματεία του συνεδρίου.

Συναυλίες- θεατρικά δρώμενα
Σάββατο 11 Μαΐου 2019 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» | 19:00
Μουσική εκδήλωση της Δήλιας Ακαδημίας Νέας Μουσικής στο πλαίσιο του SKG-Bridges Φεστιβάλ.
Διοργάνωση: SKG-Bridges Φεστιβάλ (Γραφείο Κοινωνικών Πολιτικών Πρωθυπουργού) με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη 28 Μαΐου 2019 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» | 20:00 – 21:30
Ρεσιτάλ πιάνου με τον πιανίστα Τριαντάφυλλο Λιώτη.
Διοργάνωση: κ. Λίνα Τόνια, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία.
Είσοδος ελεύθερη.

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου 2019
Πέμπτη 9 Μαΐου έως Κυριακή 12 Μαΐου 2019 | 16η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 13-15) | 10:00 – 21:00
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θα συμμετάσχει στην 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELLEXPO), παρουσιάζοντας στο κοινό τις εκδόσεις του Μουσείου και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.
Διοργάνωση: Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές
Πέμπτη 9 Μαΐου και Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 | Μόνιμη Έκθεση Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού | 12:00
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, συμμετέχοντας στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» για έβδομη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει τον φυτικό κόσμο μέσα από τα εκθέματά του.
Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές είναι μια επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στόχος είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης, με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.
Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, 12:00: θεματική περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου, με στόχο την ανάδειξη της παρουσίας του φυτικού κόσμου σε αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης από αρχαιολόγο του Μουσείου. Οι επισκέπτες θα προσεγγίσουν τη μορφή και τον συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Bυζαντινών μέσα από τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2019, 12:00: θεματική περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου, με στόχο την ανάδειξη της παρουσίας του φυτικού κόσμου σε αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης από αρχαιολόγο του Μουσείου. Οι επισκέπτες θα προσεγγίσουν τη μορφή και τον συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Βυζαντινών μέσα από τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης. Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί με τη διανομή εποχικών φυτών, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Διοργάνωση: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αστικού Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Είσοδος ελεύθερη.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο 11 Μαΐου 2019 | Αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού | 21:00
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει και υποστηρίζει για έκτη χρονιά τις μουσικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της δράσης «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
Διοργάνωση: Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος.
Είσοδος ελεύθερη.

Γιορτή Πολυγλωσσίας
Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 | Μόνιμη Έκθεση Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού | 12:00
Με αφορμή την 7η Γιορτή Πολυγλωσσίας θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση σε επιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης από αρχαιολόγο του Μουσείου.
Διοργάνωση: Δήμος Θεσσαλονίκης – Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.
Είσοδος ελεύθερη.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2019
Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 | Λευκός Πύργος | 10:00 – 12:00
Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της δράσης του ΥΠ.ΠΟ.Α. θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση στην έκθεση του Λευκού Πύργου εστιασμένη στη χρήση των νέων τεχνολογιών στη δημιουργία του μουσειακού βιώματος στους επισκέπτες.
Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις στο τηλέφωνο 2310-267832.

Εκπαιδευτικά προγράμματα
Δευτέρα 20 Μαΐου έως Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 | Ροτόντα, μόνιμη έκθεση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και Εργαστήριο Ψηφιδωτών του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού | 9:00 – 12:00
Πραγματοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος με τίτλο «Τα εντοίχια ψηφιδωτά της Θεσσαλονίκης: ένας κόσμος καμωμένος από γυαλί και πέτρα.».
Τα εντοίχια βυζαντινά ψηφιδωτά της Θεσσαλονίκης είναι αριστουργήματα της βυζαντινής τέχνης με μεγάλη ιστορική και καλλιτεχνική σημασία. Δεν έχουν τύχει όμως ανάλογης προβολής και προσοχής ώστε να γίνουν προσιτά στο ευρύ κοινό και στους μελετητές. Μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα ψηφιδωτά αυτά θα κερδίσουν την προσοχή του κοινού και θα αναδειχτούν τα χαρακτηριστικά και η ιστορία τους.
Διοργάνωση: Συνεργασία του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης (ΕΦΑΠΟΘ).
Είσοδος ελεύθερη μετά από συνεννόηση με την ΕΦΑΠΟΘ.

Εγκαίνια περιοδικών εκθέσεων
Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 | Φουαγιέ του Μουσείου | 19:00
Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Σατιρικοί χάρτες 19ου και 20ου αιώνα συλλογής καθ. Π. Σουκάκου». Πρόκειται για μία έκθεση Χαρτών με επεξηγηματικές λεζάντες, οι οποίες έχουν σατιρικό περιεχόμενο.
Διάρκεια έκθεσης: Από 8 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2019.

Συνεχίζονται οι Περιοδικές Εκθέσεις
«Ίδε το έαρ το γλυκύ» | Χώρος υποδοχής (φουαγιέ)
Είσοδος ελεύθερη.
Διάρκεια έκθεσης: έως 5 Μαΐου 2019

«Από τα Μακεδονικά στα Θεσσαλικά Τέμπη. Από τη Ρεντίνα στη Βελίκα» | Πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος»
Είσοδος ελεύθερη.
Διάρκεια έκθεσης: έως 31 Μαΐου 2019

«Καζαντζάκης και Βυζάντιο. Η αναζήτηση του θείου», μία έκθεση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Καζαντζάκη. | Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου»
Είσοδος ελεύθερη.
Διάρκεια έκθεσης: έως 15 Σεπτεμβρίου 2019

Συμμετοχές/συνδιοργανώσεις περιοδικών εκθέσεων
«Με το βλέμμα του κατακτητή: η Αθήνα της Κατοχής στη φωτογραφική συλλογή του Βύρωνα Μήτου» | Φετιχιέ Τζαμί, στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς Αθηνών
Διοργάνωση: Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 8.00-15.00. Σάββατο-Κυριακή 10:00 έως τις 17:00
Διάρκεια έκθεσης: έως 30 Ιουνίου 2019

Το άρθρο Εκδηλώσεις και δράσεις στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού εμφανίστηκε πρώτα στο Life Events.

γραψτε το σχολιο σας

σχετικα αρθρα

Απεργιακές κινητοποιήσεις – Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Ποιες έχουν προγραμματιστεί Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα η χώρα λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν κηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και... Σήμερα 8:07 πμ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με αλλοδαπούς στη Μοναστηρίου

Υπάρχουν τραυματίες Οι «μάχες» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται. Πριν από λίγη δημιουργήθηκε επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στη Μοναστηρίου και πιο... Χθες 11:46 μμ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για επικίνδυνο εργοτάξιο αερίου

Στο κέντρο της πόλης Εργοτάξιο κινδύνου δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί σε πολυσύχναστο πεζόδρομο στη Θεσσαλονίκη, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός... Χθες 7:07 μμ

Θεσσαλονίκη: Εθελοντική – ενισχυτική διδασκαλία και τη φετινή χρονιά

Αξιέπαινη πρωτοβουλία Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα Δημοτικά Κέντρα Εθελοντικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου του Δήμου... Χθες 6:38 μμ

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες μετανάστες περπατούν στην Εγνατία Οδό

Στην περιοχή του Τιτάν Δεκάδες αλλοδαποί εντοπίστηκαν κινούνται πεζοί στην Εγνατία Οδό, κι αυτή την ώρα πλησιάζουν στο Τιτάν. Σύμφωνα με μαρτυρίες διερχόμενων οδηγών... Χθες 4:48 μμ

Δείτε ακόμα

«Ας μιλήσουμε για τις γυναίκες καλλιτέχνιδες»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ειδική εκδήλωση στο Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Στο πλαίσιο της έκθεσης «Ζωή Σκιαδαρέση: Άγγελοι και Τοπία» την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 18.00 στο Αμφιθέατρο... 2 μέρες πριν

«Οι 12 ένορκοι» στο θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη

ΑΘΗΝΑΙΟΝ Για δύο παραστάσεις ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ του Reginald Rose, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, η sold-out παράσταση των τελευταίων χρόνων, έχοντας αποσπάσει βραβεία,... 2 μέρες πριν

Μεταδόσεις από το Εθνικό Θέατρο της Μ. Βρετανίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κορυφαία έργα για το κοινό της Θεσσαλονίκης «Βασιλιάς Ληρ» με τον Ίαν Μακ Κέλεν, «Άμλετ» αλλά και «Φρανκενστάιν» με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, «Αντώνιος και... 3 μέρες πριν

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Τέχνες και Ψυχαγωγία: Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο Με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού... 4 μέρες πριν

«Σκηνές από έναν γάμο» στο θέατρο Σοφούλη

ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ Τον ερχόμενο χειμώνα Ο Γιόχαν (Αντώνης Λουδάρος) και η Μαριάννα (Παυλίνα Χαρέλα) θα συνεχίσουν να ζουν «Σκηνές από ένα γάμο» για 2η συνεχή χρονιά! Μετά τα συνεχόμενα... 1 εβδομάδα πριν

«Ζωή Σκιαδαρέση: Άγγελοι και Τοπία» – Εγκαίνια έκθεσης στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 20.00 Ζωγραφικά έργα της ζωγράφου Ζωής Σκιαδαρέση παρουσιάζονται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στην αίθουσα πολλαπλών... 1 εβδομάδα πριν

Η «Προσωπική συμφωνία» με ένα δυνατό καστ έρχεται στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΑΤΡΟ Από τις 25 Σεπτεμβρίου 2019 Μετά από 150 sold out παραστάσεις στο «Από Μηχανής Θέατρο», στην Αθήνα, το βραβευμένο έργο «Προσωπική συμφωνία» (Taking sides) του... 1 εβδομάδα πριν

Θεατρικά Εργαστήρια στο ΚΘΒΕ για όλους

ΚΘΒΕ Για όλες τις ηλικίες με νέα τμήματα, σεμινάρια και δωρεάν τμήματα για ανθρώπους με ξεχωριστές ανάγκες (ΑμEΑ) Το ΚΘΒΕ, υπερασπιζόμενο ένα θέατρο που αγκαλιάζει και... 1 εβδομάδα πριν

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ως το τέλος του 2019 Όπερα, θέατρο, μπαλέτο, εκδηλώσεις λόγου και βέβαια πολλή μουσική περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για την... 2 εβδομάδες πριν

«Τελευταίες ώρες του Γρηγόρη Αυξεντίου» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Τετάρτη και Πέμπτη To Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, οι Σύνδεσμοι... 2 εβδομάδες πριν

«Οι 12 ενορκοι» στο θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΑΤΡΟ Για δύο παραστάσεις ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ του Reginald Rose, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, η sold-out παράσταση των τελευταίων χρόνων, έχοντας αποσπάσει βραβεία,... 2 εβδομάδες πριν

«Υπόγειο» στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Για δύο παραστάσεις Μια τυχαία συνάντηση, μια απρόσμενη εξέλιξη. Παιχνίδια ρόλων που μπερδεὐτηκαν, όρια που ξεπεράστηκαν, ένας αναμενόμενος θάνατος… Αγάπη,... 2 εβδομάδες πριν

H «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

ΘΕΑΤΡΟ Από 20 έως και 22 Σεπτεμβρίου Η τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σε νέα μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, επιστρέφει στη... 2 εβδομάδες πριν

Ο Γιώργος Εμ. Λαζαρίδης ορίζεται διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Οπως αποφάσισε η υπουργός Πολιτισμού Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, ο μουσικός Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης ορίζεται διευθυντής του... 2 εβδομάδες πριν

Μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα από τον Σταύρο Ξαρχάκο στη Μονή Λαζαριστών

Μονή Λαζαριστών Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, 21.30 Ο Σταύρος Ξαρχάκος, θα μας χαρίσει μια ξεχωριστή βραδιά, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 21.30, στo Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, όπου θα... 3 εβδομάδες πριν

Ο Αντώνης Λουδάρος αναλαμβάνει τα θεατρικά εργαστήρια του Θεάτρου Σοφούλη

ΘΕΑΤΡΟ Για το ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020 Ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Αντώνης Λουδάρος είναι ο νέος Διευθυντής Προγράμματος Σπουδών – Καλλιτεχνικός Σύμβουλος... 3 εβδομάδες πριν
Επιστροφή στην κορυφή