ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ     TAGS:   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  •  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  •  ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Εκδηλώσεις και δράσεις στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Μοιράσου το Δημοσιεύθηκε: 1 μήνα πριν

Για το μήνα Μάιο

Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Μάιο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ξεναγήσεις
Πέμπτη 9, 16, 23, 30 Μαΐου 2019 | Πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος» | 12.00
Δωρεάν ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση «Από τα Μακεδονικά στα Θεσσαλικά Τέμπη: από τη Ρεντίνα στη Βελίκα». Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους επιμελητές της έκθεσης και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Είσοδος ελεύθερη.

Διαλέξεις
Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 | Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» | 19:00 – 20:00
Διάλεξη της κ. Κάτιας Κιλεσοπούλου, Δρος Ιστορίας της Τέχνης, με τίτλο «Η θεατρική ζωή στη Θεσσαλονίκη κατά την πρώτη 50ετία μετά την απελευθέρωση».
Διοργάνωση: Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. «Φιλόλογος» με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Είσοδος ελεύθερη. ​
Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» | 19:00 – 22:00
Εκδήλωση για τον ποιητή Μάρκο Μέσκο με ομιλητές τις κ.κ. Ιω. Ναούμ και Β. Αποστολίδου και τους κ.κ. Κ. Δεσποινιάδη, Π. Πίστα και Β. Πάππα.
Διοργάνωση: Δήμος Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Είσοδος ελεύθερη.
Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 | Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» | 19:00 – 21:00
Ομιλία της κ. Ε. Σαραντινού με τίτλο «Ο χρόνος και το συναίσθημα είναι συνεργάτες!».
Διοργάνωση: Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού
Είσοδος ελεύθερη.

Συνέδρια – Ημερίδες
Τετάρτη 8 Μαΐου έως Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» | 10:00 – 21:00
14th Conference «Digital Approaches to Cartographic Heritage (ICA DACH)» της Commission on Cartographic Heritage into the Digital της International Cartographic Association.
Διοργάνωση: Εργαστήριο Χαρτογραφίας και Γεωγραφικής Ανάλυσης Α.Π.Θ. με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Είσοδος ελεύθερη.
Πέμπτη 23 Μαΐου έως Κυριακή 26 Μαΐου 2019 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» | 13:00 – 21:00 (23/5), 09:00 – 18:00 (24-25/5), 09:00 – 12:00 (26/5)
13ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία με τίτλο «Intended Ambiguity». Το θέμα του Συνεδρίου σχετίζεται με την έννοια της αμφισημίας, της ταυτόχρονης δηλαδή συνδήλωσης δύο ή περισσότερων σημασιών, που αποτελεί καίριο χαρακτηριστικό της σύγχρονης τέχνης και λογοτεχνίας. Στο συνέδριο αυτό θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως οι καθηγητές: Jacqueline Fabre-Serris, Therese Fuhrer, John Hamilton, Stephen Harrison, Joachim Knape, Jenny Strauss Clay, Richard F. Thomas, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, Martin Vöhler, κ.ά. παγκοσμίως γνωστοί για το έργο τους στην Κλασική Φιλολογία και τη Συγκριτική Γραμματολογία. Θα απευθύνουν χαιρετισμό o κ. Walter Stechel, Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, ο ακαδημαϊκός καθηγητής κ. Αντώνιος Ρεγκάκος και ο καθηγητής κ. Franco Montanari, γενικοί εκδότες της σειράς Trends in Classics, καθώς και η καθηγήτρια κα Therese Fuhrer.
Διοργάνωση: Τμήμα Φιλολογίας Α.Π.Θ. και Τμήμα Κλασικών Σπουδών Ludwigs-Maximilians-Universität Μονάχου με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Είσοδος ελεύθερη.
Οι εργασίες του συνεδρίου είναι ανοικτές για το κοινό, το οποίο για να συμμετάσχει θα πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής στον ιστότοπο: https://www.lit.auth.gr/13th_trends. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης του συνεδρίου σε όσους υποβάλουν σχετικό αίτημα στη γραμματεία του συνεδρίου.

Συναυλίες- θεατρικά δρώμενα
Σάββατο 11 Μαΐου 2019 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» | 19:00
Μουσική εκδήλωση της Δήλιας Ακαδημίας Νέας Μουσικής στο πλαίσιο του SKG-Bridges Φεστιβάλ.
Διοργάνωση: SKG-Bridges Φεστιβάλ (Γραφείο Κοινωνικών Πολιτικών Πρωθυπουργού) με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη 28 Μαΐου 2019 | Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» | 20:00 – 21:30
Ρεσιτάλ πιάνου με τον πιανίστα Τριαντάφυλλο Λιώτη.
Διοργάνωση: κ. Λίνα Τόνια, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία.
Είσοδος ελεύθερη.

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου 2019
Πέμπτη 9 Μαΐου έως Κυριακή 12 Μαΐου 2019 | 16η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 13-15) | 10:00 – 21:00
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θα συμμετάσχει στην 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELLEXPO), παρουσιάζοντας στο κοινό τις εκδόσεις του Μουσείου και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.
Διοργάνωση: Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές
Πέμπτη 9 Μαΐου και Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 | Μόνιμη Έκθεση Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού | 12:00
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, συμμετέχοντας στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» για έβδομη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει τον φυτικό κόσμο μέσα από τα εκθέματά του.
Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές είναι μια επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στόχος είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης, με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.
Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, 12:00: θεματική περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου, με στόχο την ανάδειξη της παρουσίας του φυτικού κόσμου σε αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης από αρχαιολόγο του Μουσείου. Οι επισκέπτες θα προσεγγίσουν τη μορφή και τον συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Bυζαντινών μέσα από τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2019, 12:00: θεματική περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου, με στόχο την ανάδειξη της παρουσίας του φυτικού κόσμου σε αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης από αρχαιολόγο του Μουσείου. Οι επισκέπτες θα προσεγγίσουν τη μορφή και τον συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Βυζαντινών μέσα από τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης. Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί με τη διανομή εποχικών φυτών, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Διοργάνωση: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αστικού Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Είσοδος ελεύθερη.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο 11 Μαΐου 2019 | Αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού | 21:00
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει και υποστηρίζει για έκτη χρονιά τις μουσικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της δράσης «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
Διοργάνωση: Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος.
Είσοδος ελεύθερη.

Γιορτή Πολυγλωσσίας
Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 | Μόνιμη Έκθεση Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού | 12:00
Με αφορμή την 7η Γιορτή Πολυγλωσσίας θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση σε επιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης από αρχαιολόγο του Μουσείου.
Διοργάνωση: Δήμος Θεσσαλονίκης – Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.
Είσοδος ελεύθερη.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2019
Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 | Λευκός Πύργος | 10:00 – 12:00
Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της δράσης του ΥΠ.ΠΟ.Α. θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση στην έκθεση του Λευκού Πύργου εστιασμένη στη χρήση των νέων τεχνολογιών στη δημιουργία του μουσειακού βιώματος στους επισκέπτες.
Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις στο τηλέφωνο 2310-267832.

Εκπαιδευτικά προγράμματα
Δευτέρα 20 Μαΐου έως Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 | Ροτόντα, μόνιμη έκθεση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και Εργαστήριο Ψηφιδωτών του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού | 9:00 – 12:00
Πραγματοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος με τίτλο «Τα εντοίχια ψηφιδωτά της Θεσσαλονίκης: ένας κόσμος καμωμένος από γυαλί και πέτρα.».
Τα εντοίχια βυζαντινά ψηφιδωτά της Θεσσαλονίκης είναι αριστουργήματα της βυζαντινής τέχνης με μεγάλη ιστορική και καλλιτεχνική σημασία. Δεν έχουν τύχει όμως ανάλογης προβολής και προσοχής ώστε να γίνουν προσιτά στο ευρύ κοινό και στους μελετητές. Μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα ψηφιδωτά αυτά θα κερδίσουν την προσοχή του κοινού και θα αναδειχτούν τα χαρακτηριστικά και η ιστορία τους.
Διοργάνωση: Συνεργασία του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης (ΕΦΑΠΟΘ).
Είσοδος ελεύθερη μετά από συνεννόηση με την ΕΦΑΠΟΘ.

Εγκαίνια περιοδικών εκθέσεων
Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 | Φουαγιέ του Μουσείου | 19:00
Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Σατιρικοί χάρτες 19ου και 20ου αιώνα συλλογής καθ. Π. Σουκάκου». Πρόκειται για μία έκθεση Χαρτών με επεξηγηματικές λεζάντες, οι οποίες έχουν σατιρικό περιεχόμενο.
Διάρκεια έκθεσης: Από 8 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2019.

Συνεχίζονται οι Περιοδικές Εκθέσεις
«Ίδε το έαρ το γλυκύ» | Χώρος υποδοχής (φουαγιέ)
Είσοδος ελεύθερη.
Διάρκεια έκθεσης: έως 5 Μαΐου 2019

«Από τα Μακεδονικά στα Θεσσαλικά Τέμπη. Από τη Ρεντίνα στη Βελίκα» | Πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος»
Είσοδος ελεύθερη.
Διάρκεια έκθεσης: έως 31 Μαΐου 2019

«Καζαντζάκης και Βυζάντιο. Η αναζήτηση του θείου», μία έκθεση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Καζαντζάκη. | Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου»
Είσοδος ελεύθερη.
Διάρκεια έκθεσης: έως 15 Σεπτεμβρίου 2019

Συμμετοχές/συνδιοργανώσεις περιοδικών εκθέσεων
«Με το βλέμμα του κατακτητή: η Αθήνα της Κατοχής στη φωτογραφική συλλογή του Βύρωνα Μήτου» | Φετιχιέ Τζαμί, στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς Αθηνών
Διοργάνωση: Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 8.00-15.00. Σάββατο-Κυριακή 10:00 έως τις 17:00
Διάρκεια έκθεσης: έως 30 Ιουνίου 2019

Το άρθρο Εκδηλώσεις και δράσεις στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού εμφανίστηκε πρώτα στο Life Events.

γραψτε το σχολιο σας

σχετικα αρθρα

Ο Μάριος Φραγκούλης σε μια μοναδική μουσική εμπειρία

«Γαλάζια Λίμνη» στη Μονή Λαζαριστών Στη «Γαλάζια Λίμνη» του, μας προσκαλεί να πάμε «βόλτα» ο Μάριος Φραγκούλης και οι συνεργάτες του. Αρχίζοντας την καλοκαιρινή του... 18‘ πριν

Δυο συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Θα ακολουθήσει μοτοπορεία Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στις 10:00, στη συμβολή... 48‘ πριν

Εκδήλωση για την προστασία από τα κουνούπια στην παραλία Θεσσαλονίκης

Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας... 1 ώρα πριν

Αιμοδοσία σήμερα στα Κωνσταντινουπολίτικα

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών, στο πλαίσιο της δράσης «Εμείς για τους... 2 ώρες πριν

γεγονοτα

Καστοριά: Συναγερμός στις αρχές – Απόπειρα αρπαγής ανήλικου κοριτσιού

Κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα της Τρίτης στην Αστυνομία της Καστοριάς, μετά την καταγγελία των γονέων ενός ανήλικου... 12‘ πριν

Οργάνωσε την δολοφονία της καλύτερή της φίλη για 9 εκατ. δολάρια

Που της έταξαν στο Ίντερνετ Μια Αμερικανίδα φέρεται να οργάνωσε τη δολοφονία μιας νέας που τη θεωρούσε την «καλύτερή της φίλη», διότι κάποιος με τον οποίο... 33‘ πριν

Αλ. Τσίπρας: Η Τουρκία είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός Οι κινήσεις της Τουρκίας είναι ένδειξη της αδυναμίας της και της απομόνωσής της στην περιοχή, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,... 44‘ πριν

«Πράσινο φως» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ζητεί ο Ν. Ντιμιτρόφ

Από τη γερμανική βουλή Με άρθρο του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ζητά από τη γερμανική... 1 ώρα πριν

Δείτε live την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο OPEN

Δείτε ζωντανά την συνέντευξη Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» παραχωρεί αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας Το άρθρο Δείτε live... 1 ώρα πριν

Κορυδαλλός: Υπό έλεγχο η φωτιά σε βιοτεχνία επίπλων (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στον τρίτο όροφο βιοτεχνίας επίπλων στον Κορυδαλλό Αττικής στην οδό Επτανήσου,... 1 ώρα πριν

Δείτε ακόμα

2o #SKG Bridges Festival: Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι παρακολούθησαν το μεγαλύτερο Φεστιβάλ των τεχνών και του πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Νότου!

SKG BRIDGES FESTIVAL Κέρδισε την εμπιστοσύνη του κοινού με το πλούσιο πρόγραμμά του και την αρτιότητά του Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως και τις 12 Μαΐου 2019 το 2ο... 1 εβδομάδα πριν

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στις 20:00 «Δεν τον φοβάμαι το Θεό, αυτός καταλαβαίνει και συχωρνάει. Τους ανθρώπους φοβάμαι. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν και δε συχωρνούν».... 1 εβδομάδα πριν

H Loreena McKennitt live στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 – Θέατρο Γης Το «ξωτικό» των κέλτικων ήχων στο Θέατρο Γης!!! Ο κόσμος της world/ethnic/folk μουσικής, έχει αρκετούς εξαίρετους... 1 εβδομάδα πριν

Συμμετοχές ρεκόρ στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

ΔΡΑΜΑ Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 21 Σεπτεμβρίου Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ο «φυσικός» χώρος της ταινίας μικρού μήκους και... 1 εβδομάδα πριν

3ο SykiesFest 2019 από τις 22 Ιουνίου

ΔΗΜΟΙ Τριήμερο πολιτιστικοϊστορικό Φεστιβάλ του δήμου Νεάπολης-Συκεών Για τρίτη συνεχή χρονιά, το τριήμερο Φεστιβάλ SykiesFest βάζει τη σφραγίδα του στα... 1 εβδομάδα πριν

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Ήρωες»- Είσοδος ελεύθερη Μετά την πρόσφατη επιτυχημένη συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης... 1 εβδομάδα πριν

Μαρίζα Ρίζου vol. 2 στη Μονή Λαζαριστών

Μονή Λαζαριστών Την Τρίτη 18 Ιουνίου Η Μαρίζα Ρίζου ήταν έτοιμη να ξεκινήσει την καλοκαιρινή της περιοδεία την Δευτέρα 10 Ιουνίου αλλά ο καιρός δεν της το επέτρεψε. Δεν πτοείται... 1 εβδομάδα πριν

Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου με Νταλάρα-Πασχαλίδη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σε Θεσσαλονίκη και Φιλίππους Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι ο ποιητής, πεζογράφος, στιχουργός και συλλέκτης Μάνος Ελευθερίου έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό... 1 εβδομάδα πριν

«Nostalgia»: Απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μουσική Παράσταση – Crossover Μουσικής O Oma «Ουρανός με Αστέρια», με την υποστήριξη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζει σήμερα, Τετάρτη 12... 2 εβδομάδες πριν

Παρουσιάστηκε η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Συνέντευξη Τύπου του Νικήτα Μυλόπουλου και της Ζωής Ζενιώδη Με τη συμβολική φράση «Δεν είμαι άνθρωπος της καρέκλας» σηκώθηκε όρθια και ξεκίνησε την ομιλία της η νέα... 2 εβδομάδες πριν

Η Μαρίζα Ρίζου απόψε στη Μονή Λαζαριστών

Μονή Λαζαριστών Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μετά από έναν χειμώνα γεμάτο και ποικιλόμορφο, με τις εμφανίσεις της στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου να παίρνουν παράταση στην... 2 εβδομάδες πριν

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος προς την Τουρκία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι εξίσου αποφασισμένη και ανυποχώρητη για την υπεράσπιση του Πολιτισμού Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο... 2 εβδομάδες πριν

Συναυλία συνθετών του Μεσοπολέμου στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΟΙ «Άπολις- στη γη του πουθενά» – Σήμερα στις 20:00 Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνει συναυλία με έργα για κλαρινέτο και πιάνο, συνθετών του... 2 εβδομάδες πριν

MOYSA και El Sistema Greece Youth Orchestra στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Απόψε η συναυλία Δύο νεανικές ορχήστρες –η καθεμία με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά– θα συμπράξουν σε μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης... 2 εβδομάδες πριν

Ξεκινά το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Η εμπειρία της ποιότητας « Λίγο πριν συμπληρώσει τριάντα χρόνια ύπαρξης, το ανθεκτικό και επίμονο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών έρχεται για άλλο ένα καλοκαίρι να... 2 εβδομάδες πριν

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Digital Natives»

ΘΕΑΤΡΟ Μια συνεργασία με την Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης, με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Creative Europe Με ένα διαδικτυακό πάρτι, το Σάββατο 1 Ιουνίου,... 2 εβδομάδες πριν
Επιστροφή στην κορυφή