ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
TAGS:   ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ  •  κατασκευές με υγρό γυαλί  •  υγρό γυαλί

50+ Κατασκευές μικρού μεγέθους από Υγρό Γυαλί

Μοιράσου το Δημοσιεύθηκε: 5 μήνες πριν

Οι κατασκευές με Υγρό Γυαλί είναι σίγουρα από τις πλέον εντυπωσιακές στο κομμάτι των χειροποίητων δημιουργιών και τα μικρού μεγέθους αντικείμενα είναι φυσικά πολύ πιο εύκολο να δημιουργηθούν και από εντελώς ερασιτέχνες, σε σχέση με μεγαλύτερες εφαρμογές που απαιτούν αντίστοιχα μεγαλύτερη δεξιότητα και εμπειρία.

Εκτός από κοσμήματα με Υγρό Γυαλί μπορείτε να δημιουργήσετε και πολύ ξεχωριστά διακοσμητικά - χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι, δουλεύοντας σε όλες τις κατασκευές με όποιου είδους επιπρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία θέλετε.

ΕΔΩ θα βρείτε τον αναλυτικό Οδηγό με λεπτομερείς πληροφορίες-οδηγίες για κατασκευές με Υγρό Γυαλί

1. Κατασκευές με Υγρό Γυαλί σε ΚΑΣΤΟΝΙΑ Είναι ο ευκολότερος τύπος κατασκευών για αρχάριους αφού θα χρειαστεί μόνο να γεμίσετε το καστόνι με μείγμα υγρού γυαλιού αφού πριν τοποθετήσετε μέσα σε αυτό όποιου είδους διακοσμητικό αντικείμενο θέλετε ή το βάψετε.

Χαρτί, χάντρες, φωτογραφίες, κοχύλια, αποξηραμένα λουλούδια, μικρά αναμνηστικά αντικείμενα είναι κάποια από τα στοιχεία που μπορούν να τοποθετηθούν μέσα σε καστόνια μαζί με υγρό γυαλί για την κατασκευή κάθε τύπου κοσμήματος, μπρελόκ, διακοσμητικού μαγνήτη, για να φτιάξετε πόμολα-χερουλάκια για έπιπλα κλπ.

Η σχετική ευκολία των κατασκευών σε καστόνια, για εντελώς ερασιτέχνες στο αντικείμενο, εκτός από το γεγονός ότι δύσκολα θα αποτύχετε να γεμίσετε σωστά το μεταλλικό πλαίσιο με μείγμα υγρού γυαλιού έγκειται και στο ότι το χρώμα μια τέτοιας κατασκευή μπορεί να αποκτήσει είτε βάφοντάς το καστόνι πριν το γέμισμα ή με πολύχρωμα αντικείμενα που θα τοποθετήσετε μέσα σε αυτό. Έτσι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό χρωματικά ακόμη και με χρήση διαφανούς-αχρωμάτιστου γυαλιού, κάτι που επίσης διευκολύνει έναν εντελώς αρχάριο.

Καστόνια θα βρείτε σε καταστήματα με είδη-υλικά για κατασκευή κοσμημάτων σε πολύ μεγάλη ποικιλία σχημάτων και σχεδίων. Δείτε ενδεικτικά εδώ.

Κοσμήματα - κατασκευές τέτοιας όψης μπορείτε όμως να δημιουργήσετε ακόμη και χωρίς να χρειαστεί εσείς να φτιάξετε μείγμα υγρού γυαλιού αλλά χρησιμοποιώντας έτοιμη ρητίνη. Εσείς απλώς βάλτε την ...φαντασία για τα αντικείμενα που θα τοποθετηθούν μέσα στο καστόνι και κολλήστε σαν "καπάκι" έτοιμη αυτοκόλλητη ρητίνη που επίσης διατίθεται σε αντίστοιχα μεγέθη-σχήματα με αυτά των καστονιών στα καταστήματα με είδη-υλικά για κατασκευή κοσμημάτων. Δείτε ενδεικτικά εδώ. Αν χρειαστεί να κολλήσετε έτοιμη ρητίνη, μη αυτοκόλλητη, πάνω στο καστόνια θα το κάνετε με μια ισχυρή εποξική κόλλα για γυαλί, μέταλλο. Η Ε6000 είναι η καταλληλότερη.

Χρήση καστονιού για κατασκευές αυτού του είδους μπορεί να κάνει και οποιοδήποτε μεταλλικό πλαίσιο πχ από παλιά κοσμήματα, ρολόγια κλπ. ενώ μικρές τέτοιες κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για συνθέσεις σε μεγαλύτερα κοσμήματα πχ σε κολιέ με κρεμαστά στοιχεία από υγρό γυαλί.

2. Κατασκευές με υγρό γυαλί σε ΚΑΛΟΥΠΙΑ Ελαφρά αυξημένης δυσκολίας κατασκευές, σε σχέση με αυτές σε καστόνια, όμως αν αρχικά εξοικειωθείτε λίγο με την χρήση πολύ μικρών καλουπιών θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο και θα δουλέψετε με το ίδιο ακριβώς τρόπο είτε για να γεμίσετε με υγρό γυαλί πχ καλούπια για να φτιάξετε πολύ μικρά σκουλαρίκια είτε ένα μεγαλύτερο για να δημιουργήσετε ένα διακοσμητικό πρες παπιέ.

Ανάλογα τόσο με το σχήμα του καλουπιού όσο και με τα πρόσθετα αντικείμενα αλλά και τις αποχρώσεις υγρού γυαλιού που θα επιλέξετε, οι κατασκευές αυτού του τύπου μπορούν να αποκτήσουν πολύ καλαίσθητη και ιδιαίτερη όψη.

Σε εξιδικευμένα καταστήματα-eshops με καλούπια ή με είδη-υλικά για κατασκευές θα βρείτε και καλούπια σιλικόνης πολύ μικρού βάθους, ακριβώς σαν καστόνια, για να δημιουργήσετε κατασκευές που απλά όταν στερεοποιηθούν θα "ξεφορμαριστούν" και δεν θα διαθέτουν μεταλλικό πλαίσιο σαν αυτές στα καστόνια.

Για κατασκευές με υγρό γυαλί μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθε τύπου καλούπια σιλικόνης, ακόμη και τα κοινά για χρήση σε ζαχαροπλαστική, αλλά βεβαίως τα ειδικά καλούπια για κατασκευή κοσμημάτων διατίθενται σε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία σχεδίων-μεγεθών.

Αν σκοπεύετε να ασχοληθείτε περισσότερο "επαγγελματικά" με τέτοιου τύπου κατασκευές αναζητείστε σε eshops του εξωτερικού καλούπια σιλικόνης για υγρό γυαλί. Δυστυχώς η ποικιλία των αντίστοιχων της εγχώριας αγοράς είναι πολύ πιο περιορισμένη.

Εκτός από κοσμήματα με καλούπια μπορούν φυσικά να δημιουργηθούν κάθε είδους μικρά ή μεγαλύτερα διακοσμητικά αντικείμενα - στοιχεία από υγρό γυαλί για να τα χρησιμοποιήσετε με όποιο τρόπο θέλετε.

Μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία κατασκευών σε καλούπι είναι οι "μικτές" κατασκευές από μείγμα υγρού γυαλιού και ξύλο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό αισθητικά και δημιουργείται με την τοποθέτηση ξύλινων στοιχείων στο καλούπι πριν το γέμισμα με υγρό γυαλί.

Και σε αυτές τις κατασκευές βεβαίως μπορούν να προστεθούν - εγκλωβιστούν στο γυαλί και όποια άλλα πρόσθετα στοιχεία-αντικείμενα θέλετε.

Ένα αντικείμενο κατάλληλο για ...πειράματα και εξάσκηση από εντελώς ερασιτέχνες στην χρήση υγρού γυαλιού είναι τα σουβέρ.

Οι πιο απλές κατασκευές είναι αυτές που θα φτιάξετε απλώς γεμίζοντας καλούπια μικρού βάθους με γυαλί και ή εγκλωβίζετε όποιου είδους στοιχεία θέλετε ή αφού τα ξεφορμάρετε εφαρμόζετε στην πίσω όψη τους ...Decoupage με ατλακόκ και χαρτόνι - χοντρό χαρτί. Ως "καλούπι" για σουβέρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάθε τύπου κατάλληλου βάθους αντικείμενο πχ μεταλλικά καπάκια γυάλινων βάζων.

Τοποθετείστε στο εσωτερικό τους μέρος όποια διακοσμητικά στοιχεία αντικείμενα θέλετε και γεμίστε με υγρό γυαλί.

Επίστρωση υγρού γυαλιού μπορείτε να κάνετε και πάνω σε κάθε είδους έτοιμο σουβέρ ή αυτά που προηγουμένως θα φτιάξετε πχ με Decoupage πάνω σε πέτρινα ή ξύλινα και να τους δώσετε πραγματικά εντυπωσιακή όψη.

Απλώστε στο κέντρο μια ποσότητα υγρού γυαλιού και με οδοντογλυφίδα "βοηθήστε" το μείγμα να απλωθεί σωστά και στο ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια του σουβέρ.

Από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές αυτού του τύπου τα σουβέρ με marble πολύχρωμη όψη που θα φτιάξετε πάνω σε μικρά κομμάτια ξύλου, θα βρείτε τέτοια έτοιμα κομμάτια "κορμούς" σε καταστήματα με είδη για κατασκευές.

Δημιουργείστε ξεχωριστά μείγματα χρωματισμένου γυαλιού σε διάφορες αποχρώσεις και απλώστε τα πάνω στο ξύλο αναμειγνύοντας τα χρώματα και χωρίς να καλύψετε το σύνολο της επιφάνειας του ξύλου.

Απόλυτα χρηστική και όχι δύσκολη κατασκευή με υγρό γυαλί είναι και το να δημιουργήσετε πόμολα - χερουλάκια για ντουλάπια, έπιπλα κλπ.

Μπορούν να δημιουργηθούν είτε απευθείας μέσα σε καλούπι όποιου σχεδίου θέλετε ενσωματώνοντας και την βίδα, αφού το υγρό γυαλί λειτουργεί και σαν συγκολλητικό, είτε αφού πάνω σε στοιχεία από υγρό γυαλί που θα έχετε φτιάξει σε όποιο σχήμα-απόχρωση θέλετε θα κολλήσετε απλά μεταλλικά χερουλάκια μικρού μεγέθους με μια ισχυρή εποξική κόλλα.

Χρήση σαν πόμολα-χερουλάκια μπορούν να κάνουν και κάθε είδους κατασκευές μέσα σε καστόνια, αφού στην πίσω τους όψης τους με ίδιο τρόπο κολλήσετε ένα απλό μεταλλικό πόμολο και γενικά τα πόμολα από υγρό γυαλί μπορούν πραγματικά να αλλάξουν την όψη επίπλων και να δημιουργηθούν ανάλογα με τον τρόπο και τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε σε αντικέ ή πιο μοντέρνο ύφος αντίστοιχο με εκείνο του επίπλου.

Δείτε και...

Αναλυτικός ΟΔΗΓΟΣ για κατασκευές με Υγρό Γυαλί

Το άρθρο δημοσιεύθηκε πρώτα στο SoulouposeTo.

γραψτε το σχολιο σας

σχετικα αρθρα

ΟΔΗΓΟΣ για Κατασκευές με Υγρό Γυαλί

" Υγρό γυαλί " είναι ο εμπορικός όρος που έχει καθιερωθεί για την εποξική ρητίνη δύο συστατικών (ρητίνη + καταλύτης-σκληρυντής) η οποία μετά την... 3 εβδομάδες πριν

πιο διαβασμενα

Κατασκευές για Κήπο-Μπαλκόνι από Παλιά-Άχρηστα αντικείμενα

Η διαμόρφωση - διακόσμηση εξωτερικών χώρων με κάθε τύπου παλαιά ή αντικέ αντικείμενα είναι από τους πιο καλαίσθητους τρόπους για να δημιουργήσετε εντυπωσιακές... 2 μήνες πριν

Ιδέες για γλάστρες-φυτά σε Μικρά Μπαλκόνια

Στην διαμόρφωση-διακόσμηση εξωτερικών χώρων, όπως αντίστοιχα και σε αυτή στο εσωτερικό του σπιτιού, ένα μεγάλο μέρος του τελικού αποτελέσματος καθορίζεται όχι τόσο... 5 μήνες πριν

ΟΔΗΓΟΣ για Κατασκευές με Υγρό Γυαλί

" Υγρό γυαλί " είναι ο εμπορικός όρος που έχει καθιερωθεί για την εποξική ρητίνη δύο συστατικών (ρητίνη + καταλύτης-σκληρυντής) η οποία μετά την... 3 εβδομάδες πριν

Σκίαση εξωτερικών χώρων με Κουρτίνες - Στόρια

Κανονικές κουρτίνες, κουρτίνες-πάνελ αλλά και στόρια είναι λύσεις για σκίαση και ...ιδιωτικότητα σε μπαλκόνια, όπως και σε καθιστικά-πέργκολες σε κήπους-αυλές,... 1 μήνα πριν

Bάψιμο δαπέδων - Πλακάκια/Παρκέ/Τσιμέντο

Παλιά πλακάκια δαπέδου, φθαρμένα ξύλινα παρκέ , άστρωτα τσιμεντένια δάπεδα. Μπορείτε σε όλα να δώσετε εντυπωσιακή νέα όψη βάφοντάς τα με την βοήθεια stencils και... 4 μήνες πριν

30+ Ιδέες για Διαχωριστικά Μπαλκονιών

Ηεπαρκής προστασία από τα ...αδιάκριτα βλέμματα στον χώρο ενός μπαλκονιού είναι εξίσου ή και παραπάνω σημαντική με εκείνη από τον ήλιο προκειμένου να μπορείτε να το... 3 μήνες πριν

Δείτε επίσης

DIY Επιτραπέζιο Φωτιστικό Φάρος

φωτιστικά Δ ημιουργείστε με πολύ απλά και ανακυκλώσιμα υλικά ένα ιδιαίτερο DIY επιτραπέζιο φωτιστικό σε σχήμα φάρου. Θα χρειαστείτε: - κυλινδρική άδεια συσκευασία (η... 2 εβδομάδες πριν

ΟΔΗΓΟΣ για Κατασκευές με Υγρό Γυαλί

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ " Υγρό γυαλί " είναι ο εμπορικός όρος που έχει καθιερωθεί για την εποξική ρητίνη δύο συστατικών (ρητίνη + καταλύτης-σκληρυντής) η οποία μετά την... 3 εβδομάδες πριν

Κατασκευές με Λινάτσα

κατασκευές με ύφασμα Η λινάτσα που σχετικά πρόσφατα καθιερώθηκε για χρήση σε διακοσμήσεις εσωτερικού χώρου είναι από τα πιο "ουδέτερα" και εύκολα προσαρμόσιμα υφάσματα σε... 3 εβδομάδες πριν

Κατασκευές με Έτοιμο Πηλό

έτοιμος πηλός Από τους οικονομικούς και απλούστερους τύπους κατασκευών σε ό,τι αφορά εργαλεία-υλικά και χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στην διαδικασία τους, στην οποία ακόμη κι... 1 μήνα πριν

Δημιουργείστε υφάσματα Μπατίκ στα σχέδια-χρώματα που θέλετε

κατασκευές με ύφασμα Τα Μπατίκ, εκτός από την χρήση τους για δημιουργία ρούχων, είναι από τις πιο εντυπωσιακές κατηγορίες υφασμάτων και για κατασκευές διακόσμησης για το το σπίτι. ... 1 μήνα πριν

Καλλιτεχνικές Κατασκευές με Θαλασσόξυλα

θαλασσόξυλα Eκτός από την χρήση τους για την δημιουργία "κλασσικών", απλών και πιο συνηθισμένων κατασκευών, τα θαλασσόξυλα αποτελούν μια πραγματική ...πηγή... 1 μήνα πριν

Κατασκευές με Πηλό & Δαντέλα

έτοιμος πηλός Από τους απλούστερους και εντυπωσιακότερους τρόπους για να δημιουργήσετε χειροποίητα αντικείμενα πχ πιατέλες, διακοσμητικά μπωλ, βάζα κλπ. από έτοιμο πηλό, τόσο για... 1 μήνα πριν

Διακοσμητικά Αερόστατα από Κολοκύθες

ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Από τις ευκολότερες , σε σχέση με άλλους τύπους DIY κατασκευές από ξερές κολοκύθες , αλλά εξίσου εντυπωσιακές αφού το τελικό αποτέλεσμα βασίζεται κυρίως στην... 1 μήνα πριν

Διακοσμητικές μινιατούρες από Ξύλο - Θαλασσόξυλα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ O ι διακοσμητικές μινιατούρες , γενικά, ανήκουν στις πιο εντυπωσιακές χειροποίητες δημιουργίες, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για αντικείμενα-συνθέσεις... 1 μήνα πριν

DIY Γλάστρες-Κασπώ από τσιμέντο

ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Η ανθεκτικότητα του τσιμέντου και το γεγονός ότι μένει ανεπηρέαστο από τις καιρικές συνθήκες, το κάνει από τα καταλληλότερα υλικά για να φτιάξετε πολύ ιδιαίτερες και... 1 μήνα πριν

Διακοσμητικοί Φάροι από Φελιζόλ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Πολύ όμορφη και σε απόλυτα καλοκαιρινό ύφος ιδέα από το craftsbycourtney.com για να διακοσμήσετε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους με τους πολύ ιδιαίτερους αυτούς... 2 μήνες πριν

50+ Κατασκευές από Πλαστικά Μπουκάλια

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Τ ο πλαστικό, γενικά, είναι ένα από τα καταστροφικότερα υλικά για το περιβάλλον εξαιτίας του πολύ αργού ρυθμού αποδόμησή του, αφού υπάρχουν είδη πλαστικού που... 2 μήνες πριν
Επιστροφή στην κορυφή