Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μένουμε σπίτι και αγοράζουμε Online, διαβάζουμε ειδήσεις ή κάνουμε κατασκευές με τα παιδιά μας.

50+ Κατασκευές μικρού μεγέθους από Υγρό Γυαλί

Δημοσιεύθηκε: 21 Μαρ 2019, 09:36

Σχετικά άρθρα

ΟΔΗΓΟΣ για Κατασκευές με Υγρό Γυαλί

" Υγρό γυαλί " είναι ο εμπορικός όρος που έχει καθιερωθεί για την εποξική ρητίνη δύο συστατικών (ρητίνη + καταλύτης-σκληρυντής) η οποία μετά την... 01 Αυγ 2019, 08:38

Οι κατασκευές με Υγρό Γυαλί είναι σίγουρα από τις πλέον εντυπωσιακές στο κομμάτι των χειροποίητων δημιουργιών και τα μικρού μεγέθους αντικείμενα είναι φυσικά πολύ πιο εύκολο να δημιουργηθούν και από εντελώς ερασιτέχνες, σε σχέση με μεγαλύτερες εφαρμογές που απαιτούν αντίστοιχα μεγαλύτερη δεξιότητα και εμπειρία.

Εκτός από κοσμήματα με Υγρό Γυαλί μπορείτε να δημιουργήσετε και πολύ ξεχωριστά διακοσμητικά - χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι, δουλεύοντας σε όλες τις κατασκευές με όποιου είδους επιπρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία θέλετε.

ΕΔΩ θα βρείτε τον αναλυτικό Οδηγό με λεπτομερείς πληροφορίες-οδηγίες για κατασκευές με Υγρό Γυαλί

1. Κατασκευές με Υγρό Γυαλί σε ΚΑΣΤΟΝΙΑ Είναι ο ευκολότερος τύπος κατασκευών για αρχάριους αφού θα χρειαστεί μόνο να γεμίσετε το καστόνι με μείγμα υγρού γυαλιού αφού πριν τοποθετήσετε μέσα σε αυτό όποιου είδους διακοσμητικό αντικείμενο θέλετε ή το βάψετε.

Χαρτί, χάντρες, φωτογραφίες, κοχύλια, αποξηραμένα λουλούδια, μικρά αναμνηστικά αντικείμενα είναι κάποια από τα στοιχεία που μπορούν να τοποθετηθούν μέσα σε καστόνια μαζί με υγρό γυαλί για την κατασκευή κάθε τύπου κοσμήματος, μπρελόκ, διακοσμητικού μαγνήτη, για να φτιάξετε πόμολα-χερουλάκια για έπιπλα κλπ.

Η σχετική ευκολία των κατασκευών σε καστόνια, για εντελώς ερασιτέχνες στο αντικείμενο, εκτός από το γεγονός ότι δύσκολα θα αποτύχετε να γεμίσετε σωστά το μεταλλικό πλαίσιο με μείγμα υγρού γυαλιού έγκειται και στο ότι το χρώμα μια τέτοιας κατασκευή μπορεί να αποκτήσει είτε βάφοντάς το καστόνι πριν το γέμισμα ή με πολύχρωμα αντικείμενα που θα τοποθετήσετε μέσα σε αυτό. Έτσι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό χρωματικά ακόμη και με χρήση διαφανούς-αχρωμάτιστου γυαλιού, κάτι που επίσης διευκολύνει έναν εντελώς αρχάριο.

Καστόνια θα βρείτε σε καταστήματα με είδη-υλικά για κατασκευή κοσμημάτων σε πολύ μεγάλη ποικιλία σχημάτων και σχεδίων. Δείτε ενδεικτικά εδώ.

Κοσμήματα - κατασκευές τέτοιας όψης μπορείτε όμως να δημιουργήσετε ακόμη και χωρίς να χρειαστεί εσείς να φτιάξετε μείγμα υγρού γυαλιού αλλά χρησιμοποιώντας έτοιμη ρητίνη. Εσείς απλώς βάλτε την ...φαντασία για τα αντικείμενα που θα τοποθετηθούν μέσα στο καστόνι και κολλήστε σαν "καπάκι" έτοιμη αυτοκόλλητη ρητίνη που επίσης διατίθεται σε αντίστοιχα μεγέθη-σχήματα με αυτά των καστονιών στα καταστήματα με είδη-υλικά για κατασκευή κοσμημάτων. Δείτε ενδεικτικά εδώ. Αν χρειαστεί να κολλήσετε έτοιμη ρητίνη, μη αυτοκόλλητη, πάνω στο καστόνια θα το κάνετε με μια ισχυρή εποξική κόλλα για γυαλί, μέταλλο. Η Ε6000 είναι η καταλληλότερη.

Χρήση καστονιού για κατασκευές αυτού του είδους μπορεί να κάνει και οποιοδήποτε μεταλλικό πλαίσιο πχ από παλιά κοσμήματα, ρολόγια κλπ. ενώ μικρές τέτοιες κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για συνθέσεις σε μεγαλύτερα κοσμήματα πχ σε κολιέ με κρεμαστά στοιχεία από υγρό γυαλί.

2. Κατασκευές με υγρό γυαλί σε ΚΑΛΟΥΠΙΑ Ελαφρά αυξημένης δυσκολίας κατασκευές, σε σχέση με αυτές σε καστόνια, όμως αν αρχικά εξοικειωθείτε λίγο με την χρήση πολύ μικρών καλουπιών θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο και θα δουλέψετε με το ίδιο ακριβώς τρόπο είτε για να γεμίσετε με υγρό γυαλί πχ καλούπια για να φτιάξετε πολύ μικρά σκουλαρίκια είτε ένα μεγαλύτερο για να δημιουργήσετε ένα διακοσμητικό πρες παπιέ.

Ανάλογα τόσο με το σχήμα του καλουπιού όσο και με τα πρόσθετα αντικείμενα αλλά και τις αποχρώσεις υγρού γυαλιού που θα επιλέξετε, οι κατασκευές αυτού του τύπου μπορούν να αποκτήσουν πολύ καλαίσθητη και ιδιαίτερη όψη.

Σε εξιδικευμένα καταστήματα-eshops με καλούπια ή με είδη-υλικά για κατασκευές θα βρείτε και καλούπια σιλικόνης πολύ μικρού βάθους, ακριβώς σαν καστόνια, για να δημιουργήσετε κατασκευές που απλά όταν στερεοποιηθούν θα "ξεφορμαριστούν" και δεν θα διαθέτουν μεταλλικό πλαίσιο σαν αυτές στα καστόνια.

Για κατασκευές με υγρό γυαλί μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθε τύπου καλούπια σιλικόνης, ακόμη και τα κοινά για χρήση σε ζαχαροπλαστική, αλλά βεβαίως τα ειδικά καλούπια για κατασκευή κοσμημάτων διατίθενται σε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία σχεδίων-μεγεθών.

Αν σκοπεύετε να ασχοληθείτε περισσότερο "επαγγελματικά" με τέτοιου τύπου κατασκευές αναζητείστε σε eshops του εξωτερικού καλούπια σιλικόνης για υγρό γυαλί. Δυστυχώς η ποικιλία των αντίστοιχων της εγχώριας αγοράς είναι πολύ πιο περιορισμένη.

Εκτός από κοσμήματα με καλούπια μπορούν φυσικά να δημιουργηθούν κάθε είδους μικρά ή μεγαλύτερα διακοσμητικά αντικείμενα - στοιχεία από υγρό γυαλί για να τα χρησιμοποιήσετε με όποιο τρόπο θέλετε.

Μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία κατασκευών σε καλούπι είναι οι "μικτές" κατασκευές από μείγμα υγρού γυαλιού και ξύλο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό αισθητικά και δημιουργείται με την τοποθέτηση ξύλινων στοιχείων στο καλούπι πριν το γέμισμα με υγρό γυαλί.

Και σε αυτές τις κατασκευές βεβαίως μπορούν να προστεθούν - εγκλωβιστούν στο γυαλί και όποια άλλα πρόσθετα στοιχεία-αντικείμενα θέλετε.

Ένα αντικείμενο κατάλληλο για ...πειράματα και εξάσκηση από εντελώς ερασιτέχνες στην χρήση υγρού γυαλιού είναι τα σουβέρ.

Οι πιο απλές κατασκευές είναι αυτές που θα φτιάξετε απλώς γεμίζοντας καλούπια μικρού βάθους με γυαλί και ή εγκλωβίζετε όποιου είδους στοιχεία θέλετε ή αφού τα ξεφορμάρετε εφαρμόζετε στην πίσω όψη τους ...Decoupage με ατλακόκ και χαρτόνι - χοντρό χαρτί. Ως "καλούπι" για σουβέρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάθε τύπου κατάλληλου βάθους αντικείμενο πχ μεταλλικά καπάκια γυάλινων βάζων.

Τοποθετείστε στο εσωτερικό τους μέρος όποια διακοσμητικά στοιχεία αντικείμενα θέλετε και γεμίστε με υγρό γυαλί.

Επίστρωση υγρού γυαλιού μπορείτε να κάνετε και πάνω σε κάθε είδους έτοιμο σουβέρ ή αυτά που προηγουμένως θα φτιάξετε πχ με Decoupage πάνω σε πέτρινα ή ξύλινα και να τους δώσετε πραγματικά εντυπωσιακή όψη.

Απλώστε στο κέντρο μια ποσότητα υγρού γυαλιού και με οδοντογλυφίδα "βοηθήστε" το μείγμα να απλωθεί σωστά και στο ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια του σουβέρ.

Από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές αυτού του τύπου τα σουβέρ με marble πολύχρωμη όψη που θα φτιάξετε πάνω σε μικρά κομμάτια ξύλου, θα βρείτε τέτοια έτοιμα κομμάτια "κορμούς" σε καταστήματα με είδη για κατασκευές.

Δημιουργείστε ξεχωριστά μείγματα χρωματισμένου γυαλιού σε διάφορες αποχρώσεις και απλώστε τα πάνω στο ξύλο αναμειγνύοντας τα χρώματα και χωρίς να καλύψετε το σύνολο της επιφάνειας του ξύλου.

Απόλυτα χρηστική και όχι δύσκολη κατασκευή με υγρό γυαλί είναι και το να δημιουργήσετε πόμολα - χερουλάκια για ντουλάπια, έπιπλα κλπ.

Μπορούν να δημιουργηθούν είτε απευθείας μέσα σε καλούπι όποιου σχεδίου θέλετε ενσωματώνοντας και την βίδα, αφού το υγρό γυαλί λειτουργεί και σαν συγκολλητικό, είτε αφού πάνω σε στοιχεία από υγρό γυαλί που θα έχετε φτιάξει σε όποιο σχήμα-απόχρωση θέλετε θα κολλήσετε απλά μεταλλικά χερουλάκια μικρού μεγέθους με μια ισχυρή εποξική κόλλα.

Χρήση σαν πόμολα-χερουλάκια μπορούν να κάνουν και κάθε είδους κατασκευές μέσα σε καστόνια, αφού στην πίσω τους όψης τους με ίδιο τρόπο κολλήσετε ένα απλό μεταλλικό πόμολο και γενικά τα πόμολα από υγρό γυαλί μπορούν πραγματικά να αλλάξουν την όψη επίπλων και να δημιουργηθούν ανάλογα με τον τρόπο και τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε σε αντικέ ή πιο μοντέρνο ύφος αντίστοιχο με εκείνο του επίπλου.

Δείτε και...

Αναλυτικός ΟΔΗΓΟΣ για κατασκευές με Υγρό Γυαλί

Το άρθρο δημοσιεύθηκε πρώτα στο SoulouposeTo.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ κατασκευές με υγρό γυαλί υγρό γυαλί

σχετικα αρθρα

ΟΔΗΓΟΣ για Κατασκευές με Υγρό Γυαλί

" Υγρό γυαλί " είναι ο εμπορικός όρος που έχει καθιερωθεί για την εποξική ρητίνη δύο συστατικών (ρητίνη + καταλύτης-σκληρυντής) η οποία μετά την... 01 Αυγ 2019, 08:38

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Δεν έχει σχολιάσει κανείς αυτό το άρθρο. Γράψε το πρώτο σχόλιο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

* Υποχρεωτικά πεδία  •  Απομένουν 2500 χαρακτήρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάντε το όπως ο ...Picasso

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Ζωγραφική - Χειροτεχνίες για μικρούς και μεγάλους εμπνευσμένες από το έργο του P i c a s s o Αντλείστε έμπνευση από τα διάσημα γλυπτά-αφρικανικές μάσκες του Pablo... 03 Απρ 2020, 10:43

Πασχαλινά Διακοσμητικά Δεντράκια

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Mετατρέψτε τα αυγά σε ...μπάλες και στολίστε το σπίτι με μικρά ...πασχαλινά δέντρα . Θα σας χρειαστούν μόνο μερικά φυσικά ή αποξηραμένα κλαδιά που θα τα... 19 Μαρ 2020, 09:26

DIY Ανοιξιάτικα Ράνερ από Σεμέν-Δαντέλες

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Πολύ απλός τρόπος για να δημιουργήσετε ξεχωριστά ανοιξιάτικα Ράνερ για τα τραπέζια σας, από Σεμέν - Δαντέλες Εκτός από πλεχτά-διάτρητα σεμέν σε διάφορα μεγέθη... 18 Μαρ 2020, 07:49

20+ Κατασκευές για το σπίτι με ...τουβλάκια Lego

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Με τα αγαπημένα των παιδιών τουβλάκια Lego μπορούν να δημιουργηθούν πολλών τύπων χρηστικές - διακοσμητικές κατασκευές για το σπίτι Ο τρόπος δεν διαφέρει... 17 Μαρ 2020, 08:37

Πως θα φτιάξετε εντυπωσιακά Διακοσμητικά Κοράλια

Πολύ εντυπωσιακά Διακοσμητικά Κοράλια από σύρμα και σιλικόνη, που μπορείτε να φτιάξετε σε όποιο μέγεθος και απόχρωση προτιμάτε. Θα χρειαστείτε λεπτό εύκαμπτο... 13 Μαρ 2020, 07:34

DIY Πασχαλινές Κατασκευές- Φιγούρες από ξερές Κολοκύθες

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Ο ι πιο απλές πασχαλινές κατασκευές με ξερές κολοκύθες είναι αυτές που για την δημιουργία τους δεν χρειάζεται να κοπεί το σώμα της κολοκύθας, απλά εκμεταλλευόμενοι... 12 Μαρ 2020, 08:54

Πήλινo Διακοσμητικό Φανάρι - Κηροπήγιο

πηλός Πολύ εντυπωσιακό κεραμικό Διακοσμητικό Φανάρι - Κηροπήγιο από το www.amaco.com που όμως με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να το δημιουργήσετε και από αυτοξηραινόμενο πηλό .... 29 Φεβ 2020, 23:14

Πως θα φτιάξετε εύκολα Βραχιολάκια Μάρτηδες

ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Φτιάξτε μόνοι σας βραχιολάκια Μάρτηδες για εσάς ή αγαπημένα σας πρόσωπα με πολύ εύκολο τρόπο. Για την κατασκευή τους θα χρειαστείτε μόνο κόκκινο και λευκό... 22 Φεβ 2020, 14:17

πιο διαβασμένα

Παιδικές Πασχαλινές Κατασκευές

Οι πασχαλινές παιδικές κατασκευές, όπως γενικά οι εποχιακές κατασκευές- χειροτεχνίες , εκτός από μια δημιουργική απασχόληση είναι ταυτόχρονα και ένας τρόπος,... 26 Μαρ 2020, 10:48 2

Ιδέες - Χειροποίητες Κατασκευές για Πασχαλινά Bazaar

Eκτός από τις πιο κλασσικές επιλογές αντικειμένων για διάθεση σε Πασχαλινά Bazaar πχ λαμπάδες, διακοσμητικά αυγά κλπ - ΕΔΩ στο 1ο σχετικό αφιέρωμα του Soulouposeto... 16 Μαρ 2020, 13:26

Ιδέες για Πασχαλινές Κατασκευές με Ύφασμα

Aκόμη και αν η γνώση και εμπειρία σας στην ραπτική είναι από σχεδόν έως εντελώς ... ανύπαρκτες , δεν είναι τόσο δύσκολο να κόψετε υφασμάτινα μοτίβα σε πασχαλινά... 20 Μαρ 2020, 16:09

15 Συνδυασμοί Φυτών για Καλοκαιρινές γλάστρες-ζαρντινιέρες

Ο συνδυασμός ειδών στο ίδιο δοχείο φύτευσης, εκτός από τον πιο απλό τρόπο για να ...χωρέσετε σε μικρά μπαλκόνια ή κήπους περισσότερα φυτά, μπορεί να δημιουργήσει σε... 14 Μαρ 2020, 14:04

50+ Διακοσμήσεις με Παλιά Αντικείμενα

Ανεξάρτητα αν πρόκειται για αυθεντικές αντίκες ή κομμάτια που έχουν για εσάς περισσότερο συναισθηματική αξία, τα παλιά αντικείμενα κάθε τύπου και μεγέθους μπορούν να... 11 Μαρ 2020, 08:13

Δείτε ακόμα

Διακοσμητικά αντικείμενα από Πηλό σε Boho στυλ

πηλός Με πολυμερικό πηλό σε λευκό και αποχρώσεις του μπεζ-καφέ είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε πήλινα στοιχεία που η όψη τους προσομοιάζει με την όψη σκοινιού , έτσι οι... 18 Φεβ 2020, 18:42

DIY Πήλινα κρεμαστά Κασπώ

πηλός Πολύ όμορφα κρεμαστά κασπώ με όψη αλλά και υφή κεραμικού που θα φτιάξετε εύκολα χρησιμοποιώντας πηλό σε φυσική απόχρωση ( τερακότα ). Για να... 17 Φεβ 2020, 19:43

Δημιουργείστε Κασπώ - Γλάστρες σε Μοντέρνα σχέδια μέσα σε λίγα λεπτά

πηλός Πολύ ιδιαίτερης και μοντέρνας αφαιρετικής αισθητικής Κασπώ - Γλάστρες που θα φτιάξετε πολύ εύκολα με στοιχεία από έτοιμο πηλό . Θα χρειαστείτε πήλινες... 16 Φεβ 2020, 08:04

Διακοσμητικές Φιγούρες από Χαρτοπολτό

ΑΠΟΚΡΙΕΣ Απλές και ιδιαίτερα εντυπωσιακές διακοσμητικές φιγούρες από χαρτοπολτό , ιδανικές εκτός των άλλων και για διακόσμηση παιδικών δωματίων. Μπορούν να αποκτήσουν όποια... 14 Φεβ 2020, 09:42

Βάσεις για Κρεμαστές Γλάστρες από παλιά ρούχα

ύφασμα Ένας τρόπος να ...ανακυκλώσετε παλιά μακό ρούχα για να δημιουργήσετε βάσεις για κρεμαστές γλάστρες , που μπορούν να αποκτήσουν εντυπωσιακή όψη αν χρησιμοποιήσετε... 10 Φεβ 2020, 21:02

7 Τρόποι για να δώσετε εντυπωσιακή όψη σε Κατασκευές με Τσιμέντο

κατασκευές με τσιμέντο Tip H άγρια υφή και ανομοιομορφίες που δημιουργεί στην επιφάνεια των αντικειμένων το απλό οικοδομικό τσιμέντο, σε πολλούς τύπους κατασκευών ταιριάζει ιδιαίτερα... 04 Φεβ 2020, 19:30

Κατασκευές με Γυαλί και Τσιμέντο

τσιμέντο Eντυπωσιακής όψης και ιδιαίτερα μοντέρνας αισθητικής κατασκευές διακοσμητικών αντικειμένων από γυαλί και τσιμέντο Για την δημιουργία τους εκτός από μείγμα... 02 Φεβ 2020, 13:31

DIY Διακοσμητικές Σφαίρες από Τσιμέντο

τσιμέντο Κηροπήγια, κασπώ ή γλαστράκια σε σφαιρικό σχήμα και με πολύ όμορφη όψη, για χρήση σε εξωτερικούς ή και εσωτερικούς χώρους, που θα φτιάξετε πολύ εύκολο από μείγμα... 30 Ιαν 2020, 09:32

DIY Καπέλα για κρεμαστά φωτιστικά από Πλεχτές Δαντέλες - Σεμέν

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Ξεχωριστός και απόλυτα χρηστικός τρόπος για να αξιοποιήσετε πλεχτά χειροποίητα σεμέν ή δαντέλες που διαθέτετε ή αντίστοιχα οικονομικά κομμάτια της μηχανής που θα... 29 Ιαν 2020, 13:59

Διακοσμητικές Κρεμαστές Καμπανούλες από Πηλό

ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Και για το ...μπαλκόνι σας Απλές και πολύ καλαίσθητες κατασκευές, διακοσμητικές κρεμαστές καμπανούλες από έτοιμο πηλό για διακόσμηση εσωτερικών αλλά και... 26 Ιαν 2020, 22:41

Ανάγλυφοι Πίνακες - Κάδρα από Χαρτόνι

χαρτί Ένας ακόμη τρόπος για να δημιουργήσετε τους δικούς σας πίνακες αν η ικανότητά σας στην ζωγραφική δεν σας βοηθά ιδιαίτερα. Θα χρειαστείτε ένα ξύλινο... 25 Ιαν 2020, 08:14

DIY Θήκη για πλαστικές σακούλες από Χαρτόνι

ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Χρηστική αλλά και διακοσμητική DIY Θήκη για πλαστικές σακούλες από Χαρτόνι , έτσι μπορεί να τοποθετηθεί και σε κάποιο εκτός ντουλαπιού σημείο της κουζίνας σας και... 23 Ιαν 2020, 21:29