Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μένουμε σπίτι και αγοράζουμε Online, διαβάζουμε ειδήσεις ή κάνουμε κατασκευές με τα παιδιά μας.
Κήπος

15 Συνδυασμοί Φυτών για Καλοκαιρινές γλάστρες-ζαρντινιέρες

Δημοσιεύθηκε: 14 Μαρ 2020, 14:04

Σχετικά άρθρα

12 Λουλούδια που μοιάζουν με Μαργαρίτες

Καλλωπιστικά Φυτά με λουλούδια που μοιάζουν με Μαργαρίτες Από μικρά παιδιά γνωρίζουμε τις μαργαρίτες, τα υπέροχα αγριολούλουδα με την πλούσια ανθοφορία που... Σήμερα 07:44

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Ιπομέα

Το εντυπωσιακό αναρριχώμενο ...Χωνάκι όπως οι περισσότεροι αποκαλούν την Ιπομέα , ένα εύκολο και ιδιαίτερα καλλωπιστικό φυτό για κήπους αλλά και μπαλκόνια. ... 21 Μαρ 2020, 08:14

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Πόθος

Το εντυπωσιακό πολυετές αναρριχώμενο εσωτερικού χώρου που παλιότερα δεν έλειπε από κανένα σπίτι, αφού ο Πόθος είναι από τα πιο εύκολα στην φροντίδα τους φυτά και... 13 Μαρ 2020, 08:38

Κηπουρική για Παιδιά

Ελάχιστες ενασχολήσεις έχουν στην ανθρώπινη ισορροπία και ψυχική ευεξία την ευεργετική επίδραση της κάθε μορφής επαφής με τη φύση και ειδικά στα παιδιά κάθε είδους... 12 Μαρ 2020, 19:01

Ο συνδυασμός ειδών στο ίδιο δοχείο φύτευσης, εκτός από τον πιο απλό τρόπο για να ...χωρέσετε σε μικρά μπαλκόνια ή κήπους περισσότερα φυτά, μπορεί να δημιουργήσει σε κάθε εξωτερικό χώρο μια πιο ιδιαίτερη αισθητική σε σχέση με τον κλασσικό τρόπο φύτευσης ενός είδους σε κάθε γλάστρα.

Τα είδη που θα φυτέψετε μαζί ασφαλώς και δεν είναι απαραίτητο να είναι ομοειδή, απλά θα πρέπει να έχουν παρόμοιες απαιτήσεις σε φως-νερό.

Ο συνδυασμός φυτών στην ίδια γλάστρα-ζαρντινιέρα είναι επίσης ένας τρόπος για να δημιουργήσετε στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας σημεία με έντονο ...χρώμα, επιλέγοντας καλλωπιστικά με άνθη διαφόρων αποχρώσεων ή και συνδυάζοντας το χρώμα των λουλουδιών με εκείνο του δοχείου που θα τα τοποθετήσετε.

Ένας πρακτικός τρόπος ώστε οι "μικτές" γλάστρες - ζαρντινιέρες σας να παρουσιάζουν σε ολόκληρη την διάρκεια της χρονιάς την ίδια όμορφη και φροντισμένη όψη, είναι να φυτέψετε σαν "βασικό" φυτό ένα αειθαλές είδος, που θα παραμένει ζωντανό και πράσινο όλες τις εποχές, συνδυασμένο με μικρά εποχιακά καλλωπιστικά πλούσιας ανθοφορίας.

Κορδυλίνη - Πετούνιες Η Κορδυλίνη είναι ένα εντυπωσιακό φοινικοειδές μέτριας ανάπτυξης που μπορεί να φτάσει σε ύψος περίπου το 1,50 μέτρο. Ευδοκιμεί σε ηλιόλουστα ή ελαφρά ημισκιερά σημεία και πιο εντυπωσιακές είναι οι ποικιλίες της με κοκκινωπή - βυσσινί απόχρωση.

Τοποθετείστε μια τέτοια Κορδυλίνη σε σχετικά πλατιά γλάστρα και περιμετρικά στην βάση της φυτέψτε Πετούνιες αντίστοιχης απόχρωσης.

Ωραιόφυλλο διαφορετικών αποχρώσεων Σε όλα τα φυτώρια θα βρείτε Ωραιόφυλλο σε διαφορετικές ποικιλίες-αποχρώσεις. Η όψη μιας γλάστρας με φυτά διαφορετικών χρωμάτων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και από τις πιο κατάλληλες επιλογές για σκιερά σημεία στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας.

Ανιγόζανθος - Λαντάνα Ο Ανιγόζανθος, ένα όχι ιδιαίτερα δημοφιλές φυτό παρ΄όλο που θα τον βρείτε στα περισσότερα φυτώρια, έχει ανάγκη από ελάχιστη φροντίδα και χρειάζεται μόνο άπλετο ήλιο και μέτριο πότισμα. Από το γυαλιστερό του φύλλωμα αναδύονται ψηλοί μίσχοι που την κορυφή τους στολίζουν εντυπωσιακά κόκκινα λουλούδια.

Λόγω του ύψους του είναι ιδανικός για να τον συνδυάσετε σε δοχεία φύτευσης με χαμηλά αλλά πλούσιας ανθοφορίας φυτά, όπως η έρπουσα Λαντάνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την κανονική Λαντάνα που όμως θα χρειαστεί να κλαδεύετε για να διατηρεί το σχήμα της.

Το ίδιο εντυπωσιακά φυτεμένα μαζί με Ανιγόζανθο είναι και κάθε είδους Παχύφυτα.

Κρότωνας - Σανβιτάλια (έρπουσα Ζίνια) Παρ΄όλο που ανήκει στα φυτά εσωτερικού χώρου ο Κρότωνας μπορεί να ευδοκιμήσει -τις εποχές που δεν επικρατεί ιδιαίτερο ψύχος- και σε προστατευμένα σημεία στον κήπο ή το μπαλκόνι σας.

Συνδυάστε την εντυπωσιακή πρασινοκίτρινη απόχρωση των φύλλων του με κίτρινη Σανβιτάλια που σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού μένει ανθισμένη.

Sedum Burrito - Μικρά εποχιακά χαμηλής ανάπτυξης Από τα πιο εντυπωσιακά Παχύφυτα κάθετης ανάπτυξης με πολύ ιδιαίτερη όψη. Αναζητήστε το στα φυτώρια σαν "Σέδο" και φυτέψτε το μαζί με ιδιαίτερα χαμηλής ανάπτυξης εποχιακά πχ χρωματιστούς Πανσέδες, μικρά Κυκλάμινα κλπ.

Όσο αναπτύσσεται το Sedum Burrito τόσο ...εξαφανίζεται η γλάστρα που θα τον φυτέψετε αφού θα την καλύψει εντελώς, ενώ είναι ιδιαίτερο εντυπωσιακό και φυτεμένο σε ψηλές κρεμαστές γλάστρες-καλάθια.

Ιβίσκος - Πετούνιες Εξαιρετικά όμορφα δοχεία φύτευσης για την είσοδο, μια γωνιά του μπαλκονιού ή οποιοδήποτε ηλιόλουστο σημείο στον κήπο σας, που θα είναι ανθισμένα ολόκληρο το καλοκαίρι.

Τοποθετείστε στο κέντρο έναν δεντροειδή Ιβίσκο και περιμετρικά φυτέψτε Πετούνιες στο ίδιο χρώμα ή σε αποχρώσεις που να δημιουργούν αντίθεση.

Φοινικοειδή - Διπλαδένια Επιλέξτε χαμηλή και πλατιά γλάστρα για να τοποθετήσετε στο κέντρο της όποιο φοινικοειδές μέτριας ανάπτυξης σας αρέσει μαζί με Διπλαδένιες σε μία ή διαφορετικές αποχρώσεις.

Λόγω του όγκου και του σχηματισμού του κεντρικού φυτού αλλά και του "γεμάτου" κάτω μέρους της γλάστρας με το πλούσιο φύλλωμα της Διπλαδένιας και αυτά τα δοχεία φύτευσης είναι ιδανικά για σημεία όπως η είσοδος του σπιτιού, γωνίες κλπ.

Πολύχρωμα Γεράνια ή Πελαργόνια Ο πιο απλός αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακός συνδυασμός ειδών καλοκαιρινής ανθοφορίας.

Φυτέψτε στην ίδια γλάστρα ή ζαρντινιέρα Γεράνια ή Πελαργόνια σε διαφορετικές αποχρώσεις και γεμίστε το μπαλκόνι ή οποιοδήποτε σημείο του κήπου σας με ...χρώμα.

Σπαθίφυλλο-Φτέρη-Διακοσμητικός Κισσός Καταπράσινα δοχεία φύτευσης και όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλες τις εποχές.

Τοποθετείστε στο πίσω μέρος μιας φαρδιάς γλάστρας το Σπαθίφυλλο, αμέσως μετά φυτέψτε την Φτέρη και μπροστά της τον διακοσμητικό Κισσό.

Η Φτέρη μπορεί να συνδυαστεί σαν κεντρικό φυτό και μόνο με Κισσό σε χαμηλά ή ψηλότερα δοχεία φύτευσης και είναι από τις εύκολες σε φροντίδα επιλογές για ημισκιερά ή εντελώς σκιερά σημεία σε κήπο ή μπαλκόνι.

Αλοκάσια-Ωραιόφυλλα Το "αυτί του ελέφαντα" όπως επίσης αποκαλείται η Αλοκάσια είναι από τα πιο εντυπωσιακά φυτά λόγω των τεράστιων φύλλων της.

Χρειάζεται σκιερό σημείο ενώ ιδανικά αναπτύσσεται και σε εσωτερικούς χώρους, εισόδους πολυκατοικιών κλπ.

Συνδυάζεται ιδανικά με χαμηλά φυτά πλούσιας βλάστησης όπως το Ωραιόφυλλο που θα καλύψει ένα μέρος των "άχαρων" ψηλών βλαστών στη κορυφή των οποίων βρίσκονται τα πολύ μεγάλα φύλλα της σε σχήμα καρδιάς.

Μπορείτε να την φυτέψετε και μαζί με κάθε είδους εποχιακό χαμηλής ανάπτυξης, παχύφυτα κλπ. απλά το Ωραιόφυλλο είναι από τα καταλληλότερα λόγω του ότι και αυτό χρειάζεται σημεία μακριά από τον ήλιο.

Kάννα-Ιπόμοια Χρησιμοποιείστε μεγάλου μεγέθους και σχετικά ψηλή γλάστρα για να φυτέψετε τον πολύ όμορφο θάμνο της Κάννας που ανθίζει όλο το καλοκαίρι με λουλούδια διάφορων αποχρώσεων ανάλογα με την ποικιλία και Ιπόμοια, το γνωστό "χωνάκι" με το ιδιαίτερα εντυπωσιακό σκούρο φύλλωμα και άνθη σε λευκό, μπλε ή μωβ απόχρωση.

Αντίθετα με τα λουλούδια της Κάννας που διαρκούν για αρκετές εβδομάδες, εκείνα της Ιπόμοιας ζουν μόνο μια μέρα.

Γεράνια- Λομπέλια Ένας ακόμη εντυπωσιακός συνδυασμός για να δημιουργήσετε γλάστρες που θα διαθέτουν την μπλε απόχρωση της ιδιαίτερα ανθεκτικής σε όλες της συνθήθηες Λομπέλιας και όποιο άλλο χρώμα θέλετε ανάλογα με τα Γεράνια που θα φυτέψετε.

Πολύχρωμες Πετούνιες Σε γλάστρες, ζαρντινιέρες ή κρεμαστά δοχεία φύτευσης πολύ λίγα καλοκαιρινά φυτά μπορούν να συναγωνιστούν την ομορφιά και τα χρώματα της Πετούνιας. Φυτέψτε μαζί φυτά διαφορετικών αποχρώσεων για να γεμίσετε πραγματικά με χρώμα το μπαλκόνι ή τον κήπο σας σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Σανσεβιέρια - Τηλέγραφος - Παχύφυτα Ακόμη ένα φυτό εσωτερικού κυρίως χώρου που όμως ευδοκιμεί χωρίς πρόβλημα και έξω, σε ημισκιερά και απάνεμα σημεία. Η Σανσεβιέρια με τα εντυπωσιακά λογχοειδή φύλλα σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου είναι ιδανική για να την συνδυάσετε σε γλάστρες-ζαρντινιέρες με το μωβ του Τηλέγραφου και κάθε είδους Παχύφυτο.

Αναρριχώμενα λαχανικά με φυτά χαμηλής ανάπτυξης Εκτός από καλλωπιστικά και με εποχιακά καλοκαιρινά λαχανικά μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά "μικτά" δοχεία φύτευσης με έντονο χρώμα.

Σε μεγάλες και βαθιές γλάστρες-ζαρντινιέρες φυτέψτε πιπεριές ή ποικιλίες μικρής τομάτας. Τοποθετείστε στο πίσω μέρος του δοχείου ένα σύστημα στήριξης ώστε να αναρριχηθούν τα λαχανικά ενώ στο μπροστά μέρος φυτέψτε καλοκαιρινά καλλωπιστικά χαμηλής ή κάθετης ανάπτυξης πχ κατηφέδες, διπλαδένια, λομπέλια, πετούνιες κλπ.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε πρώτα στο SoulouposeTo.

Κήπος ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ φυτά

σχετικα αρθρα

12 Λουλούδια που μοιάζουν με Μαργαρίτες

Καλλωπιστικά Φυτά με λουλούδια που μοιάζουν με Μαργαρίτες Από μικρά παιδιά γνωρίζουμε τις μαργαρίτες, τα υπέροχα αγριολούλουδα με την πλούσια ανθοφορία που... Σήμερα 07:44

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Ιπομέα

Το εντυπωσιακό αναρριχώμενο ...Χωνάκι όπως οι περισσότεροι αποκαλούν την Ιπομέα , ένα εύκολο και ιδιαίτερα καλλωπιστικό φυτό για κήπους αλλά και μπαλκόνια. ... 21 Μαρ 2020, 08:14

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Πόθος

Το εντυπωσιακό πολυετές αναρριχώμενο εσωτερικού χώρου που παλιότερα δεν έλειπε από κανένα σπίτι, αφού ο Πόθος είναι από τα πιο εύκολα στην φροντίδα τους φυτά και... 13 Μαρ 2020, 08:38

Κηπουρική για Παιδιά

Ελάχιστες ενασχολήσεις έχουν στην ανθρώπινη ισορροπία και ψυχική ευεξία την ευεργετική επίδραση της κάθε μορφής επαφής με τη φύση και ειδικά στα παιδιά κάθε είδους... 12 Μαρ 2020, 19:01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

12 Λουλούδια που μοιάζουν με Μαργαρίτες

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ Καλλωπιστικά Φυτά με λουλούδια που μοιάζουν με Μαργαρίτες Από μικρά παιδιά γνωρίζουμε τις μαργαρίτες, τα υπέροχα αγριολούλουδα με την πλούσια ανθοφορία που... Σήμερα 07:44

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Ιπομέα

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ Το εντυπωσιακό αναρριχώμενο ...Χωνάκι όπως οι περισσότεροι αποκαλούν την Ιπομέα , ένα εύκολο και ιδιαίτερα καλλωπιστικό φυτό για κήπους αλλά και μπαλκόνια. ... 21 Μαρ 2020, 08:14

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Πόθος

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ Το εντυπωσιακό πολυετές αναρριχώμενο εσωτερικού χώρου που παλιότερα δεν έλειπε από κανένα σπίτι, αφού ο Πόθος είναι από τα πιο εύκολα στην φροντίδα τους φυτά και... 13 Μαρ 2020, 08:38

Κηπουρική για Παιδιά

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ελάχιστες ενασχολήσεις έχουν στην ανθρώπινη ισορροπία και ψυχική ευεξία την ευεργετική επίδραση της κάθε μορφής επαφής με τη φύση και ειδικά στα παιδιά κάθε είδους... 12 Μαρ 2020, 19:01

Οδηγός για να φτιάξετε τον δικό σας Λαχανόκηπο

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ Ητάση καλλιέργειας λαχανικών για οικιακή κατανάλωση στον κήπο ή ακόμα και στο μπαλκόνι συνεχώς διευρύνεται και αποτελεί πια στάση ζωής για όσους επιθυμούν την... 07 Μαρ 2020, 00:55

50+ Ιδέες για να τοποθετήσετε Φυτά σε Μικρούς Κήπους - Μπαλκόνια

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ Η φιλοσοφία είναι ίδια είτε πρόκειται για ένα μικρών διαστάσεων δωμάτιο είτε έναν μικρό κήπο ή μπαλκόνι . Για να εξοικονομήσετε χώρο εκεί που λείπουν ...πλάτος/μήκος... 06 Μαρ 2020, 09:09

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Ζέρμπερα

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ Ηεντυπωσιακή Αφρικανική Μαργαρίτα! ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η Ζέρμπερα είναι από τα πιο δημοφιλή πολυετή καλλωπιστικά για χρήση κυρίως σε... 05 Μαρ 2020, 09:03

Τα 6 πιο Ανοιξιάτικα λουλούδια για χρώμα στον Κήπο ή το Μπαλκόνι σας

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ Πολύ κοινά και εύκολα ανοιξιάτικα λουλούδια που από ήδη από τον Μάρτιο θα βρείτε σε όλα τα φυτώρια και στην πραγματικότητα ανήκουν στα πρώιμης καλοκαιρινής... 29 Φεβ 2020, 12:09

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Δεν έχει σχολιάσει κανείς αυτό το άρθρο. Γράψε το πρώτο σχόλιο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

* Υποχρεωτικά πεδία  •  Απομένουν 2500 χαρακτήρες

Δείτε ακόμα

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Νούφαρα

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Το πιο δημοφιλές από τα υδρόβια φυτά που τόσο τα ακτινωτά εντυπωσιακά λουλούδια του που σε μέγεθος μπορούν να ξεπεράσουν και τα... 28 Φεβ 2020, 08:26

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Φρέζιες

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ Τ α υπέροχα χρώματα και τα τα ιδιαίτερα ευωδιαστά λουλούδια τους είναι αυτά που κάνουν τις Φρέζιες από τα ομορφότερα πολυετή καλλωπιστικά για φύτευση τόσο σε... 26 Φεβ 2020, 06:47

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Μιμόζα - Ακακία ήμερη

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ Η εντυπωσιακή ήμερη Ακακία που την περίοδο ανθοφορίας της τα κλαδιά της λυγίζουν από το βάρος των ευωδιαστών και πολύ ιδιαίτερης όψη ανθών. ΓΕΝΙΚΑ... 22 Φεβ 2020, 11:49

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Πολύγαλα

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Από τα φυτά που αρκετοί δεν γνωρίζουν την ονομασία του ενώ ξέρουν την όψη του και ένας από τους πιο εντυπωσιακής ανθοφορίας και... 18 Φεβ 2020, 22:29

Συνδυασμοί Ανοιξιάτικων Φυτών σε Γλάστρες

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ Πανσέδες, μαργαρίτες, ζουμπούλια, τουλίπες, νεραγκούλες, μανουσάκια, βιολέτες, άλυσσος, γεράνια, πελαργόνια, λεβάντα είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά φυτά... 15 Φεβ 2020, 21:43

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Βιολέτα

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Από τα πιο αρωματικά ανοιξιάτικα λουλούδια και ελαφρά ...ξεχασμένη στις μέρες μας σε σχέση με άλλα καλλωπιστικά, ενώ παλαιότερα η... 12 Φεβ 2020, 22:07

5 Δέντρα που μπορούν να αναπτυχθούν και σε Εσωτερικό Χώρο

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ Αν έχετε τον απαιτούμενο χώρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως ...φυτά εσωτερικού χώρου και δέντρα που κανονικές ή διακοσμητικές-νάνες ποικιλίες τους αναπτύσσονται... 11 Φεβ 2020, 19:40

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Φούλι

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ Το πιο ευωδιαστό από όλες τις ποικιλίες Γιασεμιού , το Αραβικό ή Γιασεμί του Σαμπάχ - Jasminum Sambac όπως είναι η επιστημονική του ονομασία το πανέμορφο και... 09 Φεβ 2020, 22:52

DIY ...πύργος με Παχύφυτα

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ Το γεγονός ότι τα παχύφυτα ριζώνουν πολύ εύκολα και αναπτύσσονται ακόμη και σε πολύ μικρή ποσότητα χώματος, τα κάνει ιδανικά για συνθέσεις πολλών μορφών, για... 08 Φεβ 2020, 21:40

10 Φυτά με έντονο 'Αρωμα για τον Κήπο ή το Μπαλκόνι σας

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ Καλλωπιστικά που εκτός της ομορφιάς των λουλουδιών τους θα γεμίσουν τον κήπο ή το μπαλκόνι σας με το ιδιαίτερα έντονο άρωμά τους Από τα πιο κοινά και... 05 Φεβ 2020, 07:35

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Νυχτολούλουδο

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ Το πιο ευωδιαστό από τα συνήθη καλλωπιστικά για καλλιέργεια σε κήπους - μπαλκόνια, με κυριότερο χαρακτηριστικό την ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά που διαθέτουν τα... 02 Φεβ 2020, 13:26

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Κάννα

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ Από τα πιο εντυπωσιακά βολβώδη καλλωπιστικά όχι μόνο λόγω των λουλουδιών της αλλά και του πολύ ιδιαίτερου φυλλώματος. Τροπικό φυτό με καταγωγή από την Κεντρική και... 31 Ιαν 2020, 01:07