Ζου Ειρηνη
Ζου Ειρηνη @Zou_irini
Αθήνα

Γρήγορο και νόστιμο φαγάκι. Με ένα ωραίο ψωμί για νόστιμα μακροβούτια στη σάλτσα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με κουτάλα για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια, που και που ανακινούμε την κατσαρόλα. Αν δούμε οτι στεγνώνει η σάλτσα ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό. Βγαίνει μια ωραία πηχτή και δεμένη σάλτσα λόγω του κουάκερ και του ρυζιού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
5 μερίδες
  1. Για τα γιουβαρλάκια
  2. 1 φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα
  3. 1 κρεμμύδι τριμμένο
  4. 5 κ.σ. κουάκερ
  5. 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  6. 1 κ.γ δυόσμο ξερό
  7. 1 κ.γ ρίγανη ξερή
  8. 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  9. αλατοπίπερο κατά βούληση
  10. λίγο λάδι
  11. Για τη σάλτσα
  12. 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  13. 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  14. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  15. 5 πατάτες μεγάλες
  16. 1 κόκκο μπαχάρι
  17. 2 φλυτζάνια ζωμό κότας ή νερό
  18. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι για 2'-3'.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρει μια βράση, στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια μαζί.

  3. 3

    Πλάθουμε μπαλίτσες σαν κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3 και σιγομαγειρεύουμε για 30' περίπου. Όταν γίνουν οι πατάτες το φαγητό είναι έτοιμο.

  4. 4

    Καλή όρεξη!