Υλικά συνταγής
3-4 κ.σ. φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
2 μεγάλες μελιτζάνες, φλάσκες, κομμένες σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 0,5 εκ.
600 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
5-6 κ.σ. τριμμένο Πεκορίνο Αμφιλοχίας ή άλλο επιλογής σας
500 γρ. ριγκατόνι ή πένες