Υλικά συνταγής
2 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κ.γ. ζάχαρη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
3 κ.σ. ελαιόλαδο + 1 κ.γ. ξύδι + επιπλέον ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα
200 ml (1 φλ.) ζωμό λαχανικών
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κιλό κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο (650 γρ.) με χοιρινό (350 γρ.)
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (410 γρ.)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3/4 – 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό