Υλικά συνταγής
1½ φλ. τσαγιού γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
1 μέτριο καρότο καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια (ζουλιέν)
3 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή νερό
6 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα
½ φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1-2 λεμονιών το χυμό, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1½ φλ. τσαγιού ρύζι basmati
3 κλωστούλες σαφράν τριμμένες
8 κλωστούλες σαφράν, κοπανισμένες και διαλυμένες σε ½ φλ. ζεστό νερό
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 4