Υλικά συνταγής
4-5 φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.γ. χυμό φρέσκου λεμονιού
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα κομμένη και κυβάκια 1,5 εκατοστών
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό [*]
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ + 1 πρέζα ζάχαρη
3 κ.σ. ανάμεικτα ψιλοκομμένα μυρωδικά, φρέσκο θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη