Υλικά συνταγής
2-3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένα σε μικρά καρεδάκια
3 μελιτζάνες φλάσκες (περίπου 600 γρ., σύνολο), κομμένες σε κύβους 3 εκ.
800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από χτένι σπάλας ή κιλότο ή ποντίκι, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά σε σκόνη κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο ή μπαχάρι
4 μέτριες ώριμες ντομάτες, χωρίς τη φλούδα, χοντροκομμένες σε κομμάτια
70 γρ. (? φλ.) πελτέ ντομάτας (αν βάλετε λιγότερο θα προσθέσετε και άλλες φρέσκες ντομάτες σε κομμάτια)
ρύζι μακρύκοκο για συνοδευτικό
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας