Μετάβαση στο περιεχόμενο
Διαβάστε τη συνταγή για Ψαρόσουπα «Μπουγιαμπές»

Ψαρόσουπα «Μπουγιαμπές»

17 υλικά Χρόνος Άγνωστος 6 μερίδες

Ψαρόσουπα «Μπουγιαμπές»

Περισσότερες συνταγές από Χρυσές συνταγές
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ›

Υλικά συνταγής

6 µεγάλες, ωµές γαρίδες
2 φύλλα δάφνης
1 µικρό κρεµµύδι σε λεπτά φετάκια
6 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ψιλοκοµµένο µαϊντανό για το σερβίρισµα.
12 µύδια, ξεπλυµένα σε µπόλικο τρεχούµενο κρύο νερό
2 µεγάλες, ώριµες ντοµάτες, ζεµατισµένες, ξεφλουδισµένες και τεµαχισµένες
1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντοµάτας
αλάτι, πιπέρι
1 λωρίδα φλούδας πορτοκαλιού (το πορτοκαλί µέρος µόνο)
1 πράσο σε λεπτές ροδέλες
1 κλωνάρι σέλινο σε λεπτά φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο τριµµένες
1 λαβράκι και 1 τσιπούρα σύνολο περίπου 700 γρ. (ζητήστε από το ιχθυοπωλείο να σας τα χωρίσουν σε φιλέτα, αλλά να σας δώσουν τα κεφάλια και τα ψαροκόκαλα)
2 κουταλάκια ούζο
½ κοφτό κουταλάκι γλυκάνισο (σπόρια)
1 πρέζα ίνες ζαφοράς (κρόκος Κοζάνης π.χ.)
 

Συνταγές που ίσως σας ενδιαφέρουν...