Υλικά συνταγής
1 µικρό αγγουράκι, ξεφλουδισµένο, σε ζάρια
½ φλ. ψιλοκοµµένα φύλλα δυόσµου
1 ½ φλ. κουσκούς ή ψιλό πλιγούρι (για κούπες)
4 κουταλιές άσπρο, ξηρό κρασί
1 δέσµη φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
1 φλ. ζεστό νερό ή ζωµός λαχανικών (φτιαγµένος µε 1 φλ. νερό και ½ κύβο)
½ φλ. χυµό λεµονιού + το ξύσµα 1 λεµονιού
2 φλ. ψιλοκοµµένο µαϊντανό
4 ντοµάτες, ξεσποριασµένες και ψιλοκοµµένες
4 (σύνολο 550-600 γρ.) φιλέτα σολοµού (µε την πέτσα τους στη µια πλευρά)