Τουρκία: Ξεκίνησε η δίκη του Σ. Ντεμιρτάς για τρομοκρατία

Ειδήσεις από tanea.gr
Τουρκία: Ξεκίνησε η δίκη του Σ. Ντεμιρτάς για τρομοκρατία
Επικεφαλής του φιλοκουρδικού HDP Τουρκία: Ξεκίνησε η δίκη του Σ. Ντεμιρτάς για τρομοκρατία ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ : 07/12/2017 10:02 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : 07/12/2017 11:42 | Ξεκινά την Πέμπτη κοντά στην Άγκυρα η δίκη του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, του επικεφαλής του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, ο οποίος κατηγορείται για «τρομοκρατικές δραστηριότητες» Αρχισε την Πέμπτη στις φυλακές του Σιντζάν, στην περιφέρεια της Αγκυρας, η δίκη του ηγέτη της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που κατηγορείται για «τρομοκρατική» δραστηριότητα, περισσότερο από έναν χρόνο μετά τη σύλληψή του, δήλωσε στο AFP στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, συμπροεδρεύων του HDP, κατηγορείται ως «επικεφαλής τρομοκρατικής οργάνωσης», για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και «υποκίνηση σε διάπραξη εγκλημάτων». Οι κατηγορίες επισύρουν ποινή κάθειρξης μέχρι και 142 ετών.

Η τουρκική κυβέρνηση τον κατηγορεί για σχέσεις με το PKK, οργάνωση που θεωρείται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα και τους δυτικούς της συμμάχους.

Αντίθετα, το HDP απορρίπτει τις κατηγορίες και χαρακτηρίζει «πολιτική» τη δίκη με στόχο την εξουδετέρωση ενός από τους ισχυρότερους αντιπάλους του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το κτίριο του δικαστηρίου όπου διεξάγεται η δίκη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείο που βρίσκεται επί τόπου.
Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο tanea.gr.